Δήλωση του προέδρου της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» κ. Γιώργου Χριστοδουλάκη:

“Η 27η Σεπτεμβρίου σαν παγκόσμια ημέρα τουρισμού αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε τι σημαίνει τουριστική βιομηχανία για ένα κράτος όπως η Ελλάδα.

Δεν θα μιλήσω για νούμερα, χρήματα και συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, μιας και εξειδικευμένοι αναλυτές μας παρέχουν αυτά τα στοιχεία πληρέστερα.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει τουρισμός στην απλή, καθημερινότητα μας. Για να καταλάβουμε τη δυναμική αυτής της βιομηχανίας ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε το Νομό μας δίχως καθόλου τουριστική ανάπτυξη. Από την Αγία Πελαγία έως τα Μάλια και από τον Κόκκινο Πύργο έως τη Ψαρή Φοράδα. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, τα μαγαζιά και γενικότερα όλο εκείνο το υποστηρικτικό δίκτυο του τουριστικού γίγνεσθαι. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα ήταν ο Νομός μας? Όσο κι αν έχουν γίνει υπερβάσεις και λάθη στη διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης δεν μπορούμε να αρνηθούμε την εμπορική ανάπτυξη που προσφέρει όπου αναπτύσσεται, την απασχόληση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και εντέλει την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των περιοχών.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η επίσημη πολιτεία με νομοθετικές διατάξεις που έχει κατοχυρώσει, ενώ οικονομικά απομυζεί ασφυκτικά τον κλάδο των Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων παράλληλα απαξιώνει αυτές τις επιχειρήσεις όταν με το Νόμο περί βραχυχρόνιων μισθώσεων δίνει το δικαίωμα και παντελώς ανεξέλεγκτα ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου να μπορεί να μισθώνει το κάθε μορφής ακίνητο του δίχως οικονομικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις στην παρανομία προκειμένου να γλυτώσουν την οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται από την ιδιότητα της νομιμότητας τους. Και ενώ οι νόμιμες επιχειρήσεις κάνουν από χρόνια τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να επιτύχουν επαναλαμβανόμενους πελάτες αλλά και να προσελκύσουν νέους, επενδύοντας στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες τους, ελλοχεύει ο κίνδυνος όλη η προσπάθεια να χαθεί από τις ανεξέλεγκτες υπηρεσίες που προσφέρουν οι καιροσκόποι του τουρισμού δυσφημίζοντας τη χώρα μας. 

Εμείς σαν Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» κι εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος, καλώ την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Τουρισμού και κάθε άλλο εμπλεκόμενο παράγοντα να στηρίξουν με κάθε μέσο την μικρή τουριστική επιχείρηση που με τη σειρά της στηρίζει την τοπική οικονομία και να αποκαταστήσει το περιβάλλον της αδικίας και ανισότητας που έχει δημιουργήσει ανάμεσα στους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ξενοδοχειακής επιχειρηματικότητας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook