Τα “βρήκαν” οι οικογένειες 7 χρόνια μετά το αιματηρό περιστατικό – 6 χρόνια φυλάκισης στα σύο αδέρφια επέβαλλε το δικαστήριο που μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη την ποινή τους

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί βρίσκονται μέσα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεση ανταλλαγής πυροβολισμών, τον Αύγουστο του 2010, στον δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, με πρωταγωνιστές τα μέλη δυο γνωστών οικογενειών της Κρήτης, έθεσε σε συναγερμό την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια αν και μετά από επτά χρόνια από το αιματηρό επεισόδιο, το κλίμα ανάμεσα στις δύο οικογένειες έχει αλλάξει και οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου επρόκειτο να καθίσουν δυο αδέρφια, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των δυο αντρών, μελών της δεύτερης οικογένειας αλλά και κατά των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Ωστόσο, στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο μεγάλος αδερφός, καθώς ο μικρότερος κρατείται ήδη στις φυλακές, Χανίων για την συμμετοχή του σε ένοπλες ληστείες, που στην τελευταία –σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου- είχε τραυματιστεί σοβαρά. Τα δυο αδέρφια, πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Το εφετείο επέβαλλε 6 χρόνια φυλάκισης στα δυο αδέρφια, που τα έκρινε αθώα για την απόπειρα της ανθρωποκτονίας αλλά και για την αντίσταση κατά των αρχών.

Παράλληλα,  μετέτρεψε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των μελών της δεύτερης οικογένειας –θείου και ανιψιού- σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και σε επικίνδυνη σωματική βλάβη αντίστοιχα και επίσης επέβαλλε 6 μήνες φυλάκισης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Να υπενθυμίσουμε, το περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2010.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που είχαν κάνει τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, τα δυο αδέρφια είχαν στήσει καρτέρι, στον δρόμο Ηρακλείου Μοιρών, γνωρίζοντας τις κινήσεις τους.

Η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη από τα πυρά των πρωταγωνιστών του επεισοδίου, δεν ξέφυγαν ούτε οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και του ΤΑΕ Ηρακλείου, που έσπευσαν στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ από διερχόμενους οδηγούς.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook