Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή την απάντηση του Υπ. κ. Α. Ξανθού για το Κ.Υ. Χάρακα:

«Η απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού ότι είναι αρκετός 1 ιατρός για 863 πολίτες στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, είναι ενδεικτική όχι μόνο των καταστροφικών πολιτικών στο χώρο της υγείας, αλλά και αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν.

Δυστυχώς, η υποχρέωση της πολιτείας για την παροχή του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε όλους τους πολίτες με καθολική και δωρεάν υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας στην κοινότητα, αποτελούν κενό γράμμα για την κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική της στον τομέα της υγείας.

Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση στην Υγεία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης σε ένα από τα πλέον ευάλωτα κομμάτια του πληθυσμού, τους ασθενείς.  

Για εμάς μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Λέμε όχι στην ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό του ασθενή που εφαρμόζει με την ανίκανη πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»