Οι θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο δημαρχείο Πλατανιά,

Οι θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο δημαρχείο Πλατανιά, μεταξύ του  Δήμαρχου κ. Γιάννη Μαλανδράκη και του Δήμαρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Η παρουσία του κ. Καμίνη στο Δ. Πλατανιά και η επίσκεψη του στο Δημαρχείο, έγινε στο πλαίσιο συμμετοχής  του σε εκδήλωση για την πιστοποίηση κρητικών προϊόντων του Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μαλανδράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι «η επερχόμενη μεταρρύθμιση πρέπει να άρει τα προβληματικά χαρακτηριστικά του υφιστάμενου συστήματος λειτουργίας των Δήμων και να οδηγήσει, με επάρκεια πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, στην αυτοδιοίκηση της παραγωγής και της δημιουργίας». Για να γίνει αυτό σημείωσε «ο ρόλος των Δήμων, στην μετά «Καλλικράτη» εποχή, θα πρέπει να αναβαθμισθεί και να μετεξελιχθεί επί της ουσίας, τόσο θεσμικά, οργανωτικά και λειτουργικά, όσο οικονομικά και αναπτυξιακά». 

Από την πλευρά του κ. Καμίνης εξέφρασε την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στο ισχύον εκλογικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης με εφαρμογή της απλής αναλογικής, ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για την ανασύσταση των Δήμων. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας πως «θέλει τον νέο πολιτικό φορέα με ένα σαφές αξιακό πλαίσιο που θα έχει ως κύριο συστατικό τού τη δημοκρατία σε όλες τις πτυχές του» συμπληρώνοντας ότι «χρειαζόμαστε μία γνήσια επανεκκίνηση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες για να ενώσουμε και να μεγαλώσουμε την Κεντροαριστερή παράταξη».

Από την πλευρά του ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για την επίσκεψη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία προσφέροντας του ως αναμνηστικό δώρο την πρόσφατη έκδοση του Δήμου Πλατανιά με τίτλο «Ελαίας Έπαινος».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook