Εκτιμάται ότι η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, δεν θα οριστεί για τον τρέχoν έτος αλλά για το επόμενο

Νέα αναβολή – η δεύτερη κατά σειρά μετά την προηγηθείσα στις 9/3/2017 – έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.

Η υπόθεση ξεκίνησε το πρωί αλλά διεκόπη και έλαβε επ’αόριστον αναβολή έπειτα από αίτημα και για λόγους που προβλήθηκαν από την πλευρά των δικηγόρων υπεράσπισης των γιατρών.

Εκτιμάται ότι η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, δεν θα οριστεί για το τρέχoν έτος αλλά για τις αρχές του επόμενου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, και στο εδώλιο κάθισαν ένας νεαρός Ρεθεμνιώτης που συνόδευαν την 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη και κατηγορείται για βιασμό, και δυο γιατροί που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί προ διετίας, για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2015 από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο είχαν δικαστεί και κριθεί ένοχοι για την υπόθεση ως εξής:

O 28χρονος ρεθυμνιώτης (όταν είχε συμβεί το περιστατικό ήταν 23 ετών), που βρέθηκε με την άτυχη Στέλλα και τον ανήλικο τότε φίλο του, σε αυτοκίνητο κάτω από τη Φορτέτζα, καταδικάσθηκε για βιασμό και αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκου. Στον 28χρονο επιβλήθηκε ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι να γίνει το Εφετείο.

Ο ένας εκ των δύο ειδικευομένων κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά πλειοψηφία, ενώ ο δεύτερος γιατρός κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία. Στους δύο γιατρούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Λίγους μήνες αργότερα, από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου ένοχος είχε κριθεί και ο 20χρονος (τότε 16χρονος) φίλος της Στέλλας Ακουμιανάκη για τις πράξεις του βιασμού και της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο. Εκτίει την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook