Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Στον ωχαδελφισμό του αρμόδιου Υπουργού κ. Ν. Τόσκα και στην καθημερινή μετακίνηση, ξανά μετά από ένα μήνα, των αυτοκινήτων των αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσαράς στο Ηράκλειο για την προμήθεια καυσίμων αναφέρεται ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 7897/04-08-2017 ερώτησή μου είχα θέσει το ζήτημα της καθημερινής μεταφοράς στο Ηράκλειο για την προμήθεια καυσίμων όλων των αυτοκινήτων των αστυνομικών υπηρεσιών το ν. Ηρακλείου. Ειδικότερα, είχα αναφέρει ότι “… από 1ης Ιουλίου 2017 όλα τα περιπολικά των αστυνομικών υπηρεσιών του ν. Ηρακλείου μεταβαίνουν καθημερινά στο Ηράκλειο προκειμένου να προμηθευτούν με καύσιμα. Η μετακίνηση αυτή είναι προβληματική και χρονοβόρα, ιδιαίτερα δε για τις πιο απομακρυσμένες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, όπως το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσαράς. …”.

Ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Ν. Τόσκας, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/21160-γ’ απάντησή του είχε διαβεβαιώσει ότι η μετακίνηση των αυτοκινήτων των αστυνομικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο για την προμήθεια καυσίμων αποτελεί πρόσκαιρο πρόβλημα, το οποίο έχει αντιμετωπισθεί. Όμως, η «…λύση του προβλήματος» διήρκησε μόλις ένα μήνα, αφού από τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκίνησε και πάλι η ταλαιπωρία, καθώς  τα περιπολικά του Α.Τ. Μοιρών και του Τ.Α.Ε. Μεσαράς πηγαίνουν στο Ηράκλειο προκειμένου να γεμίσουν καύσιμα.

Πρόκειται για μια απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσαράς οι οποίες θα πρέπει, λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν και τον απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων που διαθέτουν, να μεταβαίνουν κάθε μέρα στο Ηράκλειο διανύοντας μια απόσταση εκατό χιλιομέτρων περίπου προκειμένου να εφοδιαστούν με τα αναγκαία καύσιμα.

Η κατάσταση αυτή, παράλληλα, δημιουργεί ζήτημα και στην επιχειρησιακή δυνατότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού υποχρεώνονται να απουσιάσουν εκτός της περιοχής ευθύνης τους με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η αστυνόμευση της περιοχής και η προστασία της δημόσιας ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής αυξάνεται. 

Ο κ. Τόσκας παραμένει πιστός στη λογική του «…άστο και βλέπουμε» με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε στο καθεστώς της καθημερινής μετακίνησης των αυτοκινήτων των αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσαράς για προμήθεια καυσίμων στο Ηράκλειο. Η επιλογή της λύσης του Ηρακλείου, αφενός είναι πιο κοστοβόρα, κι ενώ ήδη έχει υπάρξει ζήτημα υπέρβασης των πιστώσεων, αφετέρου αποδυναμώνει περαιτέρω την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, αφού αστυνομικοί υπάλληλοι και οχήματα δεσμεύονται για την καθημερινή μετάβαση τους στο Ηράκλειο».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Τι απαντά ο κ. Υπουργός για το θέμα αυτό; Γιατί, μόλις ένα μήνα μετά, επιστρέφουμε ξανά στην καθημερινή μετακίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων που επιχειρούν στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο;     

2. Σε ποιές ενέργειες θα προβείτε για την άμεση επίλυση του προβλήματος της προμήθειας καυσίμων των αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσαράς;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook