Την Κρήτη επισκέπτεται τριμελής αντιπροσωπεία του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποδώσει τιμή στη μνήμη των θανόντων Αυστραλών στρατιωτών που πολέμησαν με τις συμμαχικές δυνάμεις στο νησί μας στη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Ελληνικής καταγωγής βουλευτή S. Georganas,  R. Mitchell  και B. O’ Sullivan επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο και ευχαρίστησαν για την υποδοχή. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, ο Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους Αυστραλούς βουλευτές για την επίσκεψη στο νησί μας αναφέρθηκε στους ισχυρούς παραδοσιακούς-ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν την Κρήτη, την Ελλάδα, με την Αυστραλία λόγω και των χιλιάδων Ελλήνων, Κρητών, ομογενών που σήμερα αριθμούν την τέταρτη γενιά.

«Σήμερα είχαμε μια ξεχωριστή συνάντηση με βουλευτές της Αυστραλίας, υπάρχουν ισχυροί ιστορικοί, παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ μας, Αυστραλοί πολέμησαν για την ελευθερία στη Μάχη της Κρήτης. Στην Αυστραλία υπάρχει ισχυρή Ελληνική ομογένεια, χιλιάδες Κρητικοί, που εδώ και δεκαετίες έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνάντησης ζήτησε από τους βουλευτές να βοηθήσουν στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία στην Ελλάδα και στην Κρήτη, όπως επίσης την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών ιδιαίτερα των αγροτικών με κυρίαρχο το ελαιόλαδο.

Από την πλευρά του ο Αυστραλός βουλευτής R. Mitchell σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση δήλωσε: «Έχουμε έρθει σήμερα στο Ηράκλειο, στη Κρήτη, για να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά την πλούσια πολιτισμική σας κληρονομιά. Επίσης για να τιμήσουμε τη μνήμη των συμπατριωτών μας Αυστραλών που πολέμησαν στο νησί το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, υπάρχουν πολύ στενοί δεσμοί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κρήτη, με την Αυστραλία.  Έχουμε χιλιάδες μετανάστες Έλληνες, σήμερα και τέταρτης γενιάς, που συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικά τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ελλάδα.».

Οι Αυστραλοί βουλευτές συνοδεύονταν από το στέλεχος του Κοινοβουλίου Ms. Α. Palmer και  το στέλεχος της Πρεσβείας στην Αθήνα Α. Biggi.