Τι αναφέρει η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της για την Χανιώτισσα Γ.Γ. του Υπ.Πο. και την αναφορά του Κ.Μητσοτάκη πως πρέπει να αποπεμφθεί λόγω του θέματος με την επένδυση στο Ελληνικό.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του γραφείου της Βουλευτού Βάλιας Βαγιωνάκη, αναφέρονται τα εξής:

“Την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μαρία Βλαζάκη καυτηρίασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη.

Η κα Βαγιωνάκη αναφέρει στη σχετική ανάρτηση: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναχτύπησε, καθώς δεν περνά μέρα που να μην ζητά παραιτήσεις στελεχών της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά στοχοποιεί την φίλη και συμπολίτισσα, Γ.Γ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη. Για το ήθος, τις γνώσεις και την επιστημονική αρτιότητα της δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα – Άπαντες γνωρίζουν. Σχετικά με το θέμα που προκάλεσε τη μήνη του κ. Μητσοτάκη τώρα, η θέση της Κυβέρνησης είναι σαφής: Ναι στην επιχειρηματική δραστηριότητα, όταν αυτή υπακούει στους νόμους και σέβεται το περιβάλλον. Από την άποψη αυτή είναι σαφής η δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τόνισε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, χωρίς να παρακαμφτούν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες. Απαιτείται ένα λειτουργικό μοντέλο διαβούλευσης στα πρότυπα των έργων του Μετρό, όπου υπήρξε σεβασμός στις αρχαιότητες που βρέθηκαν, και το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς». 

Υπενθυμίζεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης βάζει στο στόχαστρο την κα Βλαζάκη, καθώς και το 2014, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού, κ. Τασούλας την καθαίρεσε από την θέση της ως Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων επιλεγμένη από Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής (ΕΙΣΕΠ) και στην θέση της τοποθέτησε στέλεχος της ΔΑΚΕ. Όπως μάλιστα είχε καταγγείλει τότε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «ο υπουργός Κ. Τασούλας και η γενική γραμματέας Λ. Μενδώνη έφεραν στη Βουλή φωτογραφική διάταξη στον Ν. 4304 (άρθρο 31) μόνο για να μπορέσουν να απομακρύνουν τελικά απολύτως αυθαίρετα τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων κ. Μ. Βλαζάκη». Η ίδια μάλιστα είχε πληροφορηθεί την καρατόμησή της ενώ βρισκόταν στο Μιλάνο σε συνέδριο που διοργάνωσαν με αφορμή την ανασκαφή της στα Χανιά, το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και το Πανεπιστήμιο IULM του Μιλάνου.

Στο πλούσιο επιστημονικό της έργο κεντρική θέση κατέχει η ανασκαφή που διενεργεί στον λόφο Καστέλλι των Χανίων καθώς η αρχαιολογική της σκαπάνη έφερε στο φως το σημαντικότερο μινωικό και μυκηναϊκό ανακτορικό κέντρο στη δυτική Κρήτη, αλλά και ίχνη ανθρωποθυσίας, προσθέτοντας σημαντικά στοιχεία στην ιστορική γνώση. Από τη θέση της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει χειριστεί με επιτυχία την υπόθεση της διαιτησίας στην UNESCO για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και τον επαναπατρισμό κλεμμένων αρχαιοτήτων από την Ελλάδα, ενώ έχει συντονίσει τη διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων στο εξωτερικό για το Βυζάντιο και τους «Έλληνες».”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook