Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 5,4 εκατ. ευρώ

Αλλάζει χέρια σήμερα το Κατίκι Δομοκού καθώς πέφτουν οι σχετικές υπογραφές, ανάμεσα στη ΝΙΚΑΣ και την ΟΠΤΙΜΑ.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στο ποσόν των 5,4 εκατ. ευρώ για το σύνολο της εταιρείας, εκ των οποίων 1,5 εκατ. ευρώ αφορά σε τραπεζικό δανεισμό της ΔΟΜΟΚΟΣ ΑΕ, ο οποίος θα αναληφθεί από τον αγοραστή.

Από τη συναλλαγή, η ΝΙΚΑΣ θα εισπράξει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ περίπου και θα εγγράψει κέρδος 2,07 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εταιρεία που αγοράζει το Κατίκι Δομοκού.

Το 1974, ο Παντελής Παντελιάδης και η σύζυγός του Ουρανία, βρίσκονται στο στάδιο που πρέπει να πάρουν μια βασική απόφαση για το μέλλον τους. Με εφόδια τις σπουδές τους στη Βιέννη και στο Αμβούργο και τις γνώσεις και εμπειρίες τους από το χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα, αποφασίζουν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία, με στόχο και όραμα, να γίνει μία από τις μεγάλες εταιρείες στον τομέα των τροφίμων στον τόπο μας. Αισιόδοξοι για το μέλλον, δίνουν στην εταιρεία ένα αισιόδοξο όνομα… Έτσι ξεκίνησε η ΟΠΤΙΜΑ, που αρχικά στεγάστηκε στον Πύργο των Αθηνών.

Αρχικά δραστηριοποιείται εισάγοντας κονσέρβες κρέατος και γάλατα εβαπορέ. Το 1979, γίνεται η μεγάλη και σαφής στροφή προς το τυρί, που θα την οδηγήσει εκεί που βρίσκεται σήμερα. Εισάγεται στην Ελλάδα το Adoro αλλά και το θρυλικό Kerrygold, που τότε ήταν παντελώς άγνωστο.

Σήμερα, μεταξύ των προϊόντων που παράγει και διακινεί είναι γνωστοί τίτλοι όπως η κρέμα γάλακτος ADORO, το τυρί χαμηλών λιπαρών, Dirollo, το Λογάδι, το Regato Kerrygold, το κασέρι Λεβέτι, καθώς και η σειρά τυροκομικών προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το 2015 με τη θυγατρική Optima Pastry, ξεκίνησε να εκπροσωπεί σημαντικούς οίκους που παράγουν πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής.

Επίσης, το Μάιο, το 50,01% της ελληνικής εταιρείας διανομής Quality Brands International (QBI), βασικός μέτοχος της οποίας ήταν η ΟΠΤΙΜΑ, πέρασε στην ιταλική Granarolo.

H ΟΠΤΙΜΑ διατήρησε το υπόλοιπο 49,99% των μετοχών, καθώς και το μάνατζμεντ.

Το 2016 η ΟΠΤΙΜΑ έκλεισε με τζίρο 127 εκατ. ευρώ έναντι 108,7 εκατ. ευρώ το 2015 και κερδοφορία 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ στην περασμένη χρήση.

Η οικογένεια Παντελιάδη εκτός από την ΟΠΤΙΜΑ δραστηριοποιείται και στον τομέα των σούπερ μάρκετ με τη ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, η οποία διαχειρίζεται τους τίτλους Μetro Cash & Carry και My Market.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook