Τις νεοεκλεγμένες διοικήσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα θέματα της συνένωσης των δύο ΚΤΕΛ σε ένα ενιαίο συγκοινωνιακό φορέα, και η μεταφορά των μαθητών κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους στις 12 Σεπτεμβρίου, κυριάρχησαν στην διάρκεια της συνάντησης.

Ο Περιφερειάρχης μετά το τέλος της σύσκεψης αφού ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα διοικητικά συμβούλια των ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το μεταφορικό έργο των μαθητών θα συνεχιστεί κανονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του χρόνου, δεδομένου ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 η σχετική αρμοδιότητα μεταβιβάζεται όπως προβλέπεται στους δήμους.

Αναφορικά με το όφελος της Πολιτείας που υπολείπεται στα δύο υπεραστικά ΚΤΕΛ, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η σχετική χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και η καθυστέρηση της πληρωμής οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους.

Αναφορικά με την συνένωση των δυο ΚΤΕΛ ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι ο στόχος της Περιφέρειας είναι η δημιουργία ενός υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Κρήτη που θα αποβεί προς όφελος του επιβάτη αλλά και του τουριστικού μας προϊόντος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης Γιάννης Καψανάκης επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία για την συνένωση προχωράει κανονικά, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλης Χαχλιούτης σημείωσε επίσης ότι το συντομότερο δυνατό θα υπάρξει ενιαίο ΚΤΕΛ γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν επιτρέπεται σε ένα νησί να υπάρχουν δύο ξεχωριστοί συγκοινωνιακοί φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook