Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής στο Διεπιστημονικό  Συνέδριο για τα προσκυνήματα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Χθες, Πέμπτη, στο Συνέδριο: «Το προσκύνημα ως τόπος συνάντησης ανθρώπων, λαών, θρησκειών, πολιτισμών» της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής ανέπτυξε το θέμα «Η θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα της κρίσης».

Ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι οι δύο θεσμοί που έχουν στηρίξει την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης είναι η Εκκλησία και η οικογένεια και πως παρά τα φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού που εσχάτως παρατηρούνται, δεν θα πρέπει να απεμπολούμε την ιδιότητά μας ως Ορθοδόξων Χριστιανών ως συνδεομένων άρρηκτα με την αυθεντικότητα του χριστιανικού πολιτισμού. Ο φανατισμός απάδει του ορθού ορθοδόξου φρονήματος που πάντα χαρακτήριζε του Έλληνες των τελευταίων αιώνων. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε απάντησε ως προς το ζήτημα δημιουργίας Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα και τη στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στις θρησκευτικές ελευθερίες στην σύγχρονη πραγματικότητα, δίνοντας μάλιστα πολλά χρήσιμα στοιχεία γι’ αυτό.

Ο κ. Καλαντζής καταλήγοντας έδωσε έμφαση στον πραγματικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της πίστης μέσα στην κόσμο γενικότερα και την Ελλάδα ειδικότερα. Ο κ. Γενικός έδωσε επίσης πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το φαινόμενο των βανδαλισμών χριστιανικών χώρων και εκκλησιών στην Ελλάδα, τα οποία με ειδικές εκθέσεις καταγραφής τους από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων έχουν κατατεθεί σε διεθνείς αρμόδιες αρχές, γεγονός που έχει αλλάξει τη στάση τους για τα πορίσματά τους σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook