Κραυγή απόγνωσης για την κωλυσιεργία στην απονομή Δικαιοσύνης και τις χαμηλές ποινές σε όσους όσοι προκαλούν τροχαία δυστυχήματα

Πρόσφατα δεκάδες μητέρες παιδιών που έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης ζητώντας να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία, οι ποινές και να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης.

Την απόγνωση στην οποία ευρίσκονται εκφράζει ο Χανιώτης Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

«Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Χανίων εκδικάσθηκαν στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου δύο υποθέσεις.

Η μια αφορούσε βαριά παραμέληση ζώου και συνεχές δέσιμο αυτού και η δεύτερη θανάτου ζώου από ασιτία .

Στην πρώτη περίπτωση η ιδιοκτήτρια του ζώου καταδικάσθηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και θα βεβαιωθεί και 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο

Στην δεύτερη περίπτωση ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο και θα βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ .

ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ στο οποίο το 2010 έχασε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ την ζωή του ένας νέος ,πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών,  η υπόθεση εκδικάσθηκε στο Εφετείο το 2017 (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ) και στον δράστη και αποκλειστικά υπεύθυνο θανάτου ΑΝΘΡΩΠΟΥ, επεβλήθη ποινή 30μήνες με τριετή αναστολή ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ (ούτε ένα ευρώ πρόστιμο) ακόμα και την άδεια οδήγησης δεν του αφαίρεσαν .

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων, ζητά από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, να μας δούνε τουλάχιστον όπως τα ζώα και να δούν επιτέλους τον τροχαίο θάνατο, όπως τον θάνατο των ζώων για τον οποίο δεν υπάρχει, ούτε αμέλεια, ούτε δόλος, ούτε κανένα παραθυράκι για τον μη κολασμό του δράστη.

Έτσι απλά. Δείτε μας επιτέλους όπως τα ζώα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook