Επιστολή προς τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά την επίσπευση της ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Κεγκέρογλου

Επιτακτική ανάγκη για την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι η δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στο Νομό, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους τους αστυνομικούς υπαλλήλους, μέχρι σήμερα, με το δύσκολο έργο  των μεταγωγών είναι επιφορτισμένα περίπου 45 άτομα.

Παρά τις προσπάθειες, που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο αίτημα, παραμένει ακόμη στα χαρτιά.

Οι αστυνομικοί του Β Α.Τ. Ηρακλείου που πραγματοποιούν τις μεταγωγές εντός και εκτός Κρήτης, είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά περίπου 2500 ατόμων.

Ταυτόχρονα μέσα στα καθήκοντα τους είναι και η τήρηση της τάξης μιας τεράστιας περιοχής της πόλης του Ηρακλείου, ενώ είναι υπεύθυνοι και για την ασφάλεια στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

και συνεχίζει:

Η αύξηση της εγκληματικότητας και η έξαρση των κρουσμάτων παραβατικότητας, επιβάλλουν τη δημιουργία μιας υπηρεσίας, η οποία θα είναι επιφορτισμένη εξ ολοκλήρου με το δύσκολο έργο των μεταγωγών των κρατουμένων.

Για όλα τα παραπάνω και

\”επειδή οι αστυνομικοί  μέχρι σήμερα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν εντός και εκτός Κρήτης συνοδεύοντας κρατούμενους και ταυτόχρονα να περιπολούν και να επιτελούν τα καθήκοντα τους με στόχο την προστασία των πολιτών και επειδή η δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών είναι μια ανάγκη περισσότερο επιτακτική από ποτέ, σας ζητώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο ζήτημα, δίνοντας άμεσα λύση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αρτιότερη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook