Αιχμές για την λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

“Οι στόχοι, ο σχεδιασμός και ο απολογισμός του είναι ζητήματα που απαιτούν διαφάνεια και ανοιχτό διάλογο” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Πολιτών “Πρώτα ο άνθρωπος” για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τίθονται ορισμένα ερωτήματα από την παράταξη του κ.Σαρρή τα οποία πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο δημόσιος διάλογος που ανοίξαμε για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. χρειάζεται επειγόντως να συνεχιστεί και η κύρια ευθύνη για τη συνέχισή του ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του και στο Δήμο Χανίων, αλλά και σε όλους τους Δήμους της Κρήτης, που οφείλει να εκπροσωπεί και να εκπαιδεύει πολιτιστικά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Οι στόχοι, ο σχεδιασμός και ο απολογισμός του είναι ζητήματα που απαιτούν διαφάνεια και ανοιχτό διάλογο.

Ποιο είναι το θέατρο που θέλει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και έχει ανάγκη η Κρήτη; Τι απέφερε ο μέχρι σήμερα προσανατολισμός του; Πού χρειάζονται βελτιώσεις και αλλαγές; Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το θέατρο και πώς θα μπορούσε ο Δήμος και η Περιφέρεια να συμβάλουν στη λύση τους; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρήσαμε να θίξουμε και που απαιτείται να συζητηθούν πλέον ανοιχτά.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. δεν ταυτίζεται με κανένα πρόσωπο, το ίδιο και η δημοτική μας κίνηση. Όσοι, λοιπόν, επιλέγουν τον προσωπικό τόνο χαρακτηρίζονται από τη δική τους επιλογή.

Τα στοιχεία που συγκεκριμένα αναφέρουμε στην πρώτη ανακοίνωσή μας προέρχονται από διεξοδικές συζητήσεις με τη διοίκηση, εργαζομένους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., αλλά και ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας. Ασκούμε με ευθύνη το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας συνάμα, ως δημοκρατικά εκλεγμένη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, να κάνουμε δημόσια κριτική σε όργανα που ασκούν πολιτισμό στον τόπο μας, με βασικό συντελεστή και μέτοχο το Δήμο Χανίων (5 από τα 7 μέλη του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. ορίζονται από το δήμαρχο Χανίων). Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε κριτική γίνεται καλοπροαίρετα και με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. είναι θεμιτή από θεσμική και ηθική άποψη.

Ο κομματισμός, η απαξίωση ή αγιοποίηση προσώπων και οι λογικές περιθωριοποίησης του θεάτρου δεν ταιριάζουν με τη δημοτική μας κίνηση, όπως αποδεικνύει η μέχρι τώρα πρακτική μας. Στο διάλογο που ανοίξαμε θα ήταν ευχής έργο, αλλά και καθήκον, να πάρουν ανοιχτά θέση όλοι αυτοί που κατά κύριο λόγο εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., ώστε να υπηρετήσει καλύτερα τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Τι φοβούνται;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook