Έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιούνται μετρήσεις στο ΚΑΠΗ στην πόλη της Ιεράπετρας, ενώ την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 θα γίνονται μετρήσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Ο Δήμος Ιεράπετρας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, πραγματοποιεί πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ μέτρησης οστικής πυκνότητας για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Η  εξέταση θα γίνει με υπερηχογράφημα πτέρνας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες άνω των 45 με 50 ετών. Κατά προτεραιότητα εξετάζονται:

Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή
Γυναίκες που έχουν προβλήματα θυρεοειδούς
Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης
Γυναίκες που έχουν βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης

Έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιούνται μετρήσεις στο ΚΑΠΗ στην πόλη της Ιεράπετρας, ενώ την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 θα γίνονται μετρήσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, στο χώρο του πρώην Δημαρχείου στον Κουτσουρά.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα γίνει από τον ορθοπεδικό κ. Ιωάννη Παπαπαύλο στο πλαίσιο εθελοντικής του προσφοράς, αμέσως μετά την εξέταση, στον ίδιο χώρο.

Πληροφορίες και Ραντεβού: Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, στα τηλέφωνα 28423 41307 και 28423 41348 στη διεύθυνση Ομηρείας 8, 4ος όροφος & για τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού στα τηλέφωνα 28433 40916, ΚΕΠ Μακρύ Γιαλού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook