Δήλωση Σπύρου Δανέλλη για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει με δήλωσή του ο Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, και παράλληλα εύχεται στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του να ξεπεράσουν γρήγορα την οδυνηρή αυτή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ.Δανέλλη έχει ως εξής:

“Ο εφιάλτης για τον Μιχάλη έληξε χάρη στην ικανότητα και τη μεθοδικότητα της ΕΛ.ΑΣ και στη γενναιότητα και καρτερικότητα που έδειξε ο ίδιος.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για την σοβαρότητα και αποτελεσματικότητά τους. Ευχές στον Μιχάλη και την οικογένειά του για γρήγορη επούλωση της βαθιάς πληγής.

Η θρασεία εγκληματικότητα που τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύσσεται στην Κρήτη με υπόβαθρο το “καπετανιλίκι” και την κουλτούρα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία του νησιού.

Η ανοχή στην ανομία και παραβατικότητα πολύ εύκολα εκτρέπει στην εγκληματικότητα. Η παραδοσιακή πολιτική προστασία και η ανεκτικότητα των Αρχών (Δικαιοσύνης και Αστυνομίας) λόγω εθιμικού δικαίου κλιμάκωσαν το πρόβλημα.

Ας αξιοποιήσουμε την πρωτοφανή περιπέτεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη για να σχεδιάσουμε, πολιτεία και κοινωνία, την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Κρήτη όσο είναι ακόμα καιρός.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook