Οι εκπρόσωποι της παράταξης έθεσαν δύο θέματα, ένα ειδικό, που αφορά σ’ ένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ, που εμποδίζει σ’ ένα καίριο σημείο την κυκλοφορία, και ένα γενικότερο, το πρόβλημα της λειψυδρίας, που ταλαιπώρησε πολλούς συμπολίτες το καλοκαίρι, που πέρασε.

Με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. κ. Γιάννη Ρασούλη  και Μανόλη Χαιρέτη συναντήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης έθεσαν δύο θέματα, ένα ειδικό, που αφορά σ’ ένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ, που εμποδίζει σ’ ένα καίριο σημείο την κυκλοφορία, και ένα γενικότερο, το πρόβλημα της λειψυδρίας, που ταλαιπώρησε πολλούς συμπολίτες το καλοκαίρι, που πέρασε.

1. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει ασχοληθεί με τον δρόμο, τον παράλληλο προς το ρέμα, στο ανατολικό όριο του σχεδίου πόλεως  του Άι Γιάννη. Ο δρόμος αυτός ξεκινά από το ύψος της ΔΟΥ και φτάνει μέχρι την εθνική οδό και θα μπορούσε, αν διανοιχθεί σ’ όλο του το μήκος, να αποσυμφορήσει τη Λεωφόρο Κνωσού. Τη σχετική πρόταση είχε  παρουσιάσει στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη. Εμπόδιο για τη διάνοιξη του δρόμου αποτελεί, μεταξύ άλλων, ένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ και ειδικότερα μία δεξαμενή νερού, που εκτείνεται μέσα στον δρόμο.   Η Δημοτική Επιχείρηση έχει ήδη αφήσει σε κοινή χρήση το μισό περίπου πλάτος του δρόμου. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία ζήτησε την πλήρη διάνοιξη του δρόμου στο σημείο αυτό.   Ο κ. Ρασούλης απάντησε ότι σύντομα θα συνδεθεί το δίκτυο ύδρευσης του Άι Γιάννη με τις δεξαμενές της Φορτέτσας, οπότε θα είναι δυνατή η εξέταση της μείωσης του μεγέθους της δεξαμενής και της απελευθέρωσης του δρόμου. Υποσχέθηκε επίσης να εξετάσει την πρόταση της παράταξης να ενισχυθεί η οροφή της υπόγειας δεξαμενής και να περάσει από πάνω ο δρόμος.  

2. Οι εκπρόσωποι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ζήτησαν να ενημερωθούν για τα μέτρα που λαμβάνει η ΔΕΥΑΗ, ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τα φαινόμενα λειψυδρίας, που έπληξαν διάφορες περιοχές της πόλης το φετινό καλοκαίρι.  Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ απάντησε ότι το θέμα της ύδρευσης είναι πρώτης προτεραιότητας για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Επιχείρηση. Στο πλαίσιο ενός 5ετούς προγράμματος  η ΔΕΥΑΗ θα κινηθεί σε δύο άξονες: 

α) στη μείωση των διαρροών με αντικατάσταση των παλιών δικτύων με νέα, έργο προϋπολογισμού 25 εκ. Ευρώ, που αρχίζει από το δίκτυο της Χρυσοπηγής, που δημοπρατήθηκε σήμερα. Χάρη σ’ αυτό αναμένεται να εξοικονομηθεί το 20% της συνολικά διατιθέμενης ποσότητας του νερού. 

β) στην αναζήτηση νέων πηγών με την εκτέλεση οκτώ νέων γεωτρήσεων και την αξιοποίηση των νερών του Αλμυρού, σε πρώτη φάση τον χειμώνα, που δεν φέρουν άλατα, και αργότερα με αφαλάτωση. 

Ο κ. Ρασούλης επεσήμανε ότι οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΗ γίνονται ανεξάρτητα από τα έργα του Αποσελέμη, οι παρεχόμενες ποσότητες από τον οποίο εκτιμάται ότι θα διπλασιασθούν, όταν ολοκληρωθεί το ο αγωγός που θα μεταφέρει σ’ αυτό τα νερά του Οροπεδίου Λασιθίου. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook