Για την Αθήνα αναχωρεί αύριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με παράγοντες Υπουργείων για θέματα διαχείρισης νερού και υγρών αποβλήτων. 

Συγκεκριμένα, αύριο ο Δήμαρχος έχει συνεργασία με την Γενική Γραμματέα  Ένταξης Έργων ΕΣΠΑ ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση. 

 Και στις δύο συναντήσεις ο Δήμαρχος θα θέσει θέματα που ενδιαφέρουν όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας αλλά και  τη ΔΕΥΑ του Ρεθύμνου δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση του έργου που αφορά τον έλεγχο των διαρροών νερού.  

Τα θέματα προς συζήτηση αφορούν το Περιβάλλον,  την αποχέτευση και την εξεύρεση  χρηματοδοτικών εργαλείων για την εκτέλεση βασικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ειδικά στο ΥΠΕΧΩΔΕ θα συζητήσει για το Πράσινο Ταμείο και για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης του Δήμου Ρεθύμνης από το Πράσινο Ταμείο η οποία παραμένει αναξιοποίητη λόγω γραφειοκρατίας και υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook