Αναστάτωση επικράτησε στο λιμάνι της Γαύδου εχθές Κυριακή 21 Αυγούστου, από επιβάτες που επέστρεφαν στο λιμάνι των Σφακίων.
Συγκεκριμένα η αναστάτωση προκλήθηκε λόγω του γεγονότος ότι ορισμένοι από τους επιβάτες που είχαν μπει στην λίστα επιστροφής, τελικά δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν με τα οχήματα τους καθότι είχαν συμπληρωθεί οι θέσεις των οχημάτων στο πλοίο. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι επιβάτες προκειμένου να ταξιδέψουν για την επιστροφή τους, είχαν γραφτεί σε μία λίστα προτεραιότητας και είχαν την διαβεβαίωση της εταιρίας ότι θα ταξιδέψουν. Ωστόσο κατά την ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου, τους ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με τα οχήματα τους καθότι η λίστα είχε κλείσει. Το γεγονός προκάλεσε ένταση με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο απόπλους του πλοίου, καθότι οι παραπονούμενοι επιβάτες έκαναν κατάληψη στον καταπέλτη.
Οπως μας διευκρίνισε ο Πρόεδρος της εταιρίας ΑΝΕΔΥΚ κος Γιάννης Μπραουδάκης, οι επιβάτες για την επιστροφή τους από την Γαύδο δεν μπορούν να εκδώσουν εισιτήριο κατά την αναχώρηση, αλλά γράφονται σε μία λίστα όπου τηρείται η προτεραιότητα για επιβάτες και οχήματα. Λόγω του διήμερου απαγορευτικού υπήρχαν οι επιβάτες τον δύο προηγούμενων ημερών που δεν είχαν ταξιδέψει και υπήρχαν στην λίστα της επιστροφής. Σύμφωνα και πάλι με τον κο Μπραουδάκη, ενδέχεται κάποιος υπάλληλος της εταιρίας να προσπέρασε ορισμένους από τους επιβάτες της λίστας και να έμειναν εκτός καραβιού με τα οχήματα τους. Το ενδεχόμενο αυτό διερευνάται και εφόσον διαπιστωθεί από την Εταιρία το γεγονός, θα υπάρχουν κυρώσεις ή και απολύσεις. Ωστόσο αργά εχθές το βράδυ προγραμματίστηκε από την εταιρία, με ειδική άδεια, νέο δρομολόγιο για σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι εναπομείναντες επιβάτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook