Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η πρόταση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο ήδη εγκεκριμένο Τοπικό Πρόγραμμα Αλιείας Νομού Ηρακλείου. 

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου της αξιολόγησης των τοπικών προγραμμάτων CLLD LEADER στο πλαίσιο της προκήρυξης με αρ. πρωτ. 1927/27-06-2017 (ΦΕΚ 2297/Β/2017). 

Σύμφωνα με τα εν λόγω αποτελέσματα (αρ. πρωτ. 2729/25-09-2017) η πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ για το τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER Μεσαράς του Ν. Ηρακλείου περνάει στο δεύτερο στάδιο υποβολής της πρότασης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η πρόταση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο ήδη εγκεκριμένο Τοπικό Πρόγραμμα Αλιείας Νομού Ηρακλείου. Η πρόταση που θα υποβληθεί θα έχει συνολικό προϋπολογισμό Δημόσιας Δαπάνης ύψους 8.000.000€, ενώ τα ήδη εγκεκριμένα προγράμματα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου συνολικά για το νομό Ηρακλείου είναι ύψους 15εκ.€ Δημόσιας Δαπάνης. 

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, διοργανώνει σειρά ενεργειών ενημέρωσης – διαβούλευσης, με στόχο την προετοιμασία της στρατηγικής και των δράσεων που θα συμπεριληφθούν στο νέο τοπικό πρόγραμμα CLLD/ LEADER Μεσαράς, του Νομού Ηρακλείου. Για τον ολοκληρωμένο και επιτυχή σχεδιασμό των νέων προγραμμάτων, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων, φορέων και του τοπικού πληθυσμού στις ενέργειες ενημέρωσης – διαβούλευσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς της περιοχής, αλλά  και ο τοπικός πληθυσμός έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες, τόσο για τον καθορισμό της στρατηγικής, όσο και μία καταρχήν εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντός τους, προκειμένου να καθοριστεί από τον ίδιο τον τοπικό πληθυσμό η αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής.

Στις ενέργειες ενημέρωσης που προγραμματίζονται άμεσα, στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του προγράμματος CLLD/LEADER, στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020. 

Το πρόγραμμα των ανοιχτών ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής:

1. Πέμπτη 5/10/2017 και ώρα 17:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου στο Τυμπάκι Δήμου Φαιστού

2. Παρασκευή 06/10/2017 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στους Αγίους Δέκα Δήμου Γόρτυνας 

Η άποψη και η εμπειρία όλων είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Μεσαράς, καθώς θα θέσει τις αναπτυξιακές βάσεις της περιοχής για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Οφείλουμε όλοι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που δίνεται να σχεδιάσουμε μαζί την κοινή μας προοπτική.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου 

http://www.anher.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=105&Itemid=363 όπου έχει αναρτηθεί το εξής υλικό διαβούλευσης: 

1. Ενημερωτικό έντυπο διαβούλευσης 
2. Ενδεικτικές δράσεις για χρηματοδότηση και σχετικός ενδεικτικός προϋπολογισμός
3. Περιοχή παρέμβασης 
4. Έντυπα καταγραφής ιδεών δημοσίων και ιδιωτικών 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook