«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, έχει συμβολική σημασία για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως περιφερειακός κρατικός θίασος, για να έχουν δουλειά τα νυχτερινά μαγαζιά ή για να γίνεται αρεστός ο κάθε αρχηγός κόμματος» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Περιοδεύοντας στις Σέρρες, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και λιτότητα στις εξαγγελίες».

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη ο οποίος της έκανε γνωστά τα προβλήματα και παράλληλα τα αιτήματα του δήμου.

Κατόπιν συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, ο οποίος της παρουσίασε το πλάνο των έργων που διεξάγονται ή πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στο θεσμό του «Καλλικράτη» η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε σύμφωνα με το PROTO THEMA, ότι στόχος είναι να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση, ενώ πρόσθεσε ότι «ο θεσμός βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και οι πολίτες τον εκτιμούν».

Το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα εγκαινιάσει τα γραφεία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στις Σέρρες.

Η επίσκεψή της στο νομό θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, οπότε θα έχει συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στην Πρώτη Σερρών.