Η ‘Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που έχει ως μέλη της 116 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, διοργανώνει διημερίδα 

Η ‘Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που έχει ως μέλη της 116 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας, διοργανώνει διημερίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα: «Διαχείριση υγρών αποβλήτων σε οικισμούς με ι.π.< 2000 κατοίκων- Καλές πρακτικές και διεθνής εμπειρία». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο (Ωδείο Ρεθύμνου) την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. 

Η διημερίδα απευθύνεται σε στελέχη των Δημοτικών Επιχειρήσεων ‘Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και των Δήμων της χώρας και  συμμετέχουν ως εισηγητές επιστήμονες από τη Γερμανία, την Κύπρο και τη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, καθώς και στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. που λειτουργούν μικρά συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Μετά τον «Καλλικράτη» οι ΔΕΥΑ, αλλά και οι Δήμοι ανέλαβαν στη χωρική τους αρμοδιότητα μικρούς οικισμούς με μεγάλες ανάγκες στο τομέα επεξεργασίας λυμάτων για πληθυσμό μικρότερο των 2000 ισοδύναμων κατοίκων. Σε επίπεδο χώρας  η κατηγορία των οικισμών με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε περίπου 2,5 εκ. ισοδύναμους κατοίκους και πρόκειται για  5000 οικισμούς. Για τις περιπτώσεις αυτές δεν απαιτείται θεσμικά η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης. Αλλά, είναι απαραίτητη η εφαρμογή «κατάλληλων» συστημάτων διαχείρισης και επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων.

Βασικός στόχος της διημερίδας είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση των στελεχών και της διοίκησης των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων όσον αφορά στη διαχείριση υγρών αποβλήτων στους μικρούς οικισμούς αρμοδιότητάς τους.

Ειδικότεροι στόχοι είναι:

  • Η θέσπιση ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και παρακολούθηση των μικρών εγκαταστάσεων σε μικρούς οικισμούς.
  • Η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ελληνικό και διεθνή χώρο στον τομέα της επεξεργασίας υγρών αποβλήτων για οικισμούς με ι.π. < 2000.
  • Οι δυνατότητες ομαδικής διαχείρισης τέτοιων εγκαταστάσεων ώστε να είναι τεχνικά αποτελεσματική και οικονομικά βιώσιμη, ικανοποιώντας τους περιβαλλοντικούς στόχους και απαιτήσεις.
  • Η δημιουργία εργαλειοθήκης που θα συμβάλλει στην επιλογή της πλέον αποτελεσματικής και οικονομικής λύσης. 

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook