Ομιλητής ο Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος

Τα βασικά βήματα για την έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητα και την αποφυγή επιζήμιων λαθών αναλύθηκαν στη διάρκεια πολύωρου δωρεάν σεμιναρίου που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ENTERPRISE GREECE, αρμόδιο για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών.

Ο Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως ξεκινούν οι διαδικασίες και ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες ενέργειες όσων θέλουν να δημιουργήσουν ένα εξαγώγιμο προϊόν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του design, της συσκευασίας και των πιστοποιήσεων που θα πρέπει να συνοδεύουν ένα προϊόν για να σταθεί στη διεθνή αγορά.

Μέσα από παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων που εξάγουν με επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και περιπτώσεων που από συγκεκριμένα λάθη έχασαν το μερίδιό τους στις ξένες αγορές ή ζημιώθηκαν οικονομικά, ο κ. Παπαστεργιόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε πρακτικά θέματα για την προσέγγιση και διατήρηση πελατών, τη σύναψη της συμφωνίας,  τους τρόπους παράδοσης των προϊόντων και κυρίως τη διασφάλιση της εξόφλησης του σχετικού τιμολογίου.

Το δωρεάν σεμινάριο διήρκησε περισσότερες από επτά ώρες κεντρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.  Στο χαιρετισμό του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε «Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αναπτύσσουμε συνεχώς πρωτοβουλίες και δράσεις, για να στηρίξουμε την εξωστρέφεια. Ιδιαίτερα τώρα, που το επιμελητηριακό θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει, είμαστε ακόμα πιο κοντά στο πλευρό των επιχειρήσεων που θέλουν να βρουν θέση στις αγορές του εξωτερικού.»