Συμπτωματικά, χθες το πρωί ολοκληρώθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου

« Δεν υπάρχει τέλεια απαγωγή, αργά η γρήγορα οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν.  »

Αυτό το μήνυμα στέλνει από την αγροτική φυλακή της Αγυιάς Χανίων ο ένας εκ των απαγωγέων του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, Απόστολος Πετράκης ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην Ευτυχία Πενταράκη και στην Νέα Τηλεόραση.

Ο ίδιος που ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την έκβαση της υπόθεσης καθώς δεν υπήρξαν θύματα η τραυματισμοί και ξεκαθάρισε πως γι αυτόν οι παράνομες πράξεις ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

 

Να σημειωθεί πως την Δευτέρα, ημέρα που ήταν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα η εξιχνίαση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδιδε την απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Η απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2009 ενώ τα λύτρα από αυτή δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, το Εφετείο έπειτα από τρία περίπου χρόνια ακροαματικής διαδικασίας ανακοίνωσε την απόφασή του για τις ποινές και τα ελαφρυντικά για τους 14 συνολικά κατηγορούμενους της υπόθεσης. 

Αναλυτικά, το δικαστήριο με την απόφασή του επέβαλλε τις εξής ποινές:

Παναγιώτης Βλαστός: Ισόβια και 36 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 23 χρόνια.
Ιωάννης Σκαφτούρος: Κάθειρξη 6 ετών
Απόστολος Πετράκης: Κάθειρξη 18 ετών
Αριστομένης Κλεφτόγιαννης: Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών
Γιώργος Κατσαγιάννης: Ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια
Χαράλαμπος Μουστάκας: Κάθειρξη 8 ετών
Γιώργος Τρομπούκης:  Κάθειρξη 10 ετών
Βασίλης Στεφανάκος: Ποινή φυλάκιση 3 ετών η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.
Ιωάννης Θώδης: Κάθειρξη 9 ετών.
Κωνσταντίνος Ανδρέου και Boban Ristevski κάθειρξη 10 ετών. Για τον Σερβο-Σκοπιανό Ristevski διατάχθηκε επίσης η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του στην Ελλάδα.
Εμμανουήλ Σκαρλάτος: Κάθειρξη 7 ετών.
Παναγιώτης Σοιλέδης: Κάθειρξη 8 ετών.
Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου: Φυλάκιση 2 ετών.