Μετά από πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ

Τιμώντας την πολιτική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε διακεκριμένη αίθουσα του Ε.Κ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την τιμή να προτείνω μαζί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε χώρο ή αίθουσα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας συμβατικός Ευρωπαίος πολιτικός.

Διαχρονικός υπέρμαχος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ευρωπαϊκής ιδέας. Ένας σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης με σημαντική συμβολή ως πρωθυπουργός της Ελλάδος στην υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Που κατέστησε το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ένα ισχυρό, δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό όργανο λήψης αποφάσεων.

Η θετική αντίδραση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ήταν άμεση. Τιμώντας την πολιτική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε διακεκριμένη αίθουσα του Ε.Κ.  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook