Από το ΚΕΚ Τεχνικες Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές αρχές για μια επιτυχημένη και αρμονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων παρέχει το νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, το οποίο  απευθύνεται σε αρχάριους,  αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες:

Να διαμορφώσουν το χώρο που επιθυμούν συνδυάζοντας σωστά το ύφος με τη λειτουργικότητά του.
Να αντιλαμβάνονται και να προσδιορίζουν τις ανάγκες κάθε χρήστη του χώρου.
Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
Να γνωρίζουν την τεχνολογία των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν.

Ενότητες σεμιναρίου:

Βασικές γνώσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός-Γραμμικό σχέδιο
Δομικό κατασκευαστικό σχέδιο
Βασικές αρχές αρχιτεκτονικού σχεδιασμού εσωτερικών χώρων
υφή
Φωτισμός
Διαστάσεις αντικειμένων
Τεχνολογία υλικών
Το χρώμα στη διακόσμηση
Θεωρία του χρώματος
Ιδιότητες, χαρακτηριστικά και ψυχολογία χρωμάτων
Αρχές της σύνθεσης και της αρμονίας
Τα έργα τέχνης στη διακόσμηση
Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων
Διαμόρφωση κατοικίας
Διαμόρφωση επαγγελματικού χώρου
Η τέχνη στη διακόσμηση

Το κόστος του προγράμματος: είναι 145€ ανά συμμετοχή.

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 διδακτικές ώρες. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 10/10 - 27/10 και ώρα 17:00μμ - 21:15μμ

Χώρος υλοποίησης: Νέα Αλικαρνασσός, Ικάρου και Αρχιμήδους 1

Εισηγητής: Μάριος Αποστολάκης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί τεχνικό γραφείο, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 2010 και έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης καθώς και στο Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ. Είναι επίσης εισηγητής των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Εισηγήτρια: Χριστίνα Χατζηντεβέ,  πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης Ολλανδίας στην Ζωγραφική (ΒΑ in Visual Arts and Design, Utrecht School of Arts, The Netherlands). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, γλυπτικής και χαρακτικής. Το 2009 ολοκλήρωσε κύκλο σεμιναρίων “Art Therapy” στην Αθήνα και το 2011 “Art Management” στην Ολλανδία. Έχει εκθέσει δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ην. Βασίλειο, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και της Ολλανδίας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τη διδακτική σχεδίου και ζωγραφικής σε παιδιά και ενήλικες.

Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , Κορωναίου 9, τηλ:  2810-302730, από 09:00 έως 15:00 μ.μ. e-mail:   [email protected] Αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr