Στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που διεξάγεται στην Ευρώπη θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά η ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων

Το Διασυλλογικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Champions League) θα διεξαχθεί σε ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας στην Αττάλεια το διάστημα 7 με 14 Οκτωβρίου. Στους αγώνες συμμετέχουν 35 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη και σχεδόν όλα τα μεγαθήρια του Παγκόσμιου σκακιού! Πάνω από 80 παίκτες έχουν τον ανώτερο τίτλο του GM και 20 εξ αυτών να ανήκουν στην Ελίτ του σκακιού με βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2700 ΕΛΟ!

Η ομάδα της ΣΑΧ είναι η μοναδική Ελληνική εκπρόσωπος και το γεγονός αυτό αν συνδυαστεί με το ότι η σύνθεσή της στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς αθλητές αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας. Η ευκαιρία που δίνεται στους παίκτες αυτούς να βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε Παγκόσμια κλίμακα  και να αγωνιστούν απέναντι σε παίκτες τόσο υψηλού επιπέδου είναι μοναδική και σίγουρα αποτελεί τεράστιο κίνητρο εξέλιξης και παρακαταθήκη ακόμη μεγαλύτερης ανόδου για το σκάκι της πόλης μας! Αναλυτικά οι παίκτες που θα αγωνιστούν με την ομάδα της ΣΑΧ είναι οι εξής: Ναούμ Σπύρος, Τσαρουχάς Κώστας, Μαθιουλάκης Φάνης, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος και Πετράκη Αργυρώ.   

Μεγάλο φαβορί όσο μπορείς να το πεις για τέτοιου επιπέδου αγώνες είναι η Ρωσική ομάδα Globus που στη σύνθεσή της έχει τον παίκτη που εκτόπισε τον Γκάρυ Κασπάροβ από τον Παγκόσμιο θρόνο του τον Βλαντιμίρ Κράμνικ, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε γρήγορο σκάκι Shak. Mamedyarov, τον Al. Grischuk ο οποίος δύο φορές έφτασε στην τετράδα των καλύτερων σκακιστών του κόσμου, τον Sergey Karjakin φιναλίστ φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εναντίον του Κάρλσεν, το μεγάλο αστέρι και τέσσερις φορές Πρωταθλητή Ολλανδίας An. Giri και στην 6η σκακιέρα τον Ian Nepomniachtchi Πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την εθνική ομάδα της Ρωσίας.  =

Την ομάδα της ΣΑΧ στηρίζει στην προσπάθειά της τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η ΕΤΑΝΑΠ δείχνοντας επανειλημμένα την έμπρακτη στήριξή τους σε ζητήματα άθλησης της νεολαίας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook