Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει «τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης στους εκατοντάδες Συμβασιούχους καθαριότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» και παραμένουν  απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο.»

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται:

Παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις της Διοίκησης του ΕΚΗ τόσο προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Κρήτης όσο και προς το Υπουργείο Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα υπήρξε δέσμευση προς τους εργαζόμενους για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα έλυνε το πρόβλημα της πληρωμής των δεδουλευμένων αλλά και της παράτασης των συμβάσεων τους, όπως ισχύει για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, εντούτοις δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο μείζον  σημασίας  ζήτημα από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ( Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ), τα οποία αδιαφορούν και δεν απαντούν ακόμα και στις αλλεπάλληλες επιστολές της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ένας από τους χειρότερους εργοδότες είναι το ίδιο το Κράτος. Ενώ «έκανε τη δουλεία του» κρατώντας τους αρχαιολογικούς χώρους καθαρούς κατά την Τουριστική περίοδο, τώρα αγνοεί τη βασική του υποχρέωση που δεν είναι άλλη από την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

 Δεν έχει σταματημό η ΄΄ομηρία΄΄ και τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος χιλιάδων Συμβασιούχων Εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά και στηρίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους.  Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να προχωρήσει άμεσα στην εν λόγο νομοθετική ρύθμιση.