Με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη

Με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”, Έφη Τσεκμέζογλου, και την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου “ΚΟΙΝ-ωνία” συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4/10/2017, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Ευτύχη Κονταξάκη, του μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χαράλαμπου Ζολινδάκη, μελών των Φιλοζωικών Συλλόγων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε την ημέρα, που είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στα ζώα και στην ανάληψη δράσεων ως προς την προστασία τους, διεξήχθη διάλογος, με βασικό στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα, τα ζητήματα, που τέθηκαν, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής: 

  • Διευκόλυνση της διαδικασίας των υιοθεσιών, με τις υπάρχουσες υποδομές

  • Επέκταση του θεσμού των στειρώσεων και προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων

  • Συνδρομή στη σίτιση των αδέσποτων ζώων

  • Θέματα λειτουργίας 5μελούς Επιτροπής

  • Πρόταση για δωρεάν τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας (τσιπ) σε δεσποζόμενα ζώα ευπαθών κοινωνικών ομάδων συνδημοτών μας

  • Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων/δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών  

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του απέναντι στην ευζωία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο τη λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου, σε δημοτικό κτίριο στην περιοχή Νεροκούρου. Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν αντιμετωπιστεί ιατρικά δεκάδες περιστατικά, καθώς επίσης έχουν παραχωρηθεί οι εγκαταστάσεις του, έπειτα από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για τη διενέργεια του προγράμματος εθελοντικών στειρώσεων από Ευρωπαία εθελόντρια κτηνίατρο. Μάλιστα, στο τελικό στάδιο βρίσκονται από πλευράς του Δήμου οι διαδικασίες αντικατάστασης της παραιτηθείσας κτηνιάτρου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook