Τα συγχαρητήρια του Ανδρέα Ξανθού για την απελευθέρωση του Λεμπιδάκη

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, απευθύνει και αυτός από την μεριά του τα συγχαρητήρια για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως μάλιστα τονίζει στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο απαιτείται ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα απομονώσει τους "θύλακες" ανομίας στην περιοχή που θα εκμηδενίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας. 

Τέτοια περιστατικά τονίζει προσβάλουν τους ανθρώπους και την αξιοπρέπεια του νησιού

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια μου στην πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την υποδειγματική  επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το αποφασιστικό αυτό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα της περιοχής και στις πολλαπλές, όπως αποδείχθηκε, διασυνδέσεις και διαπλοκές του, σηματοδοτεί την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΑΣ να εξαρθρωθούν οριστικά οι τοπικές μαφίες και να εμπεδωθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα ισχυρό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο που θα απομονώσει τους «θύλακες» ανομίας στην περιοχή, θα εκμηδενίσει την κοινωνική ανοχή απέναντι σε φαινόμενα παραβατικότητας παντός τύπου και θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην «παροχέτευση» ενός «αποστήματος» που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και ευημερία και προσβάλλει την αξιοπρέπεια του τόπου και των ανθρώπων του».