Δεν υπήρχε ελέυθερη αίθουσα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου - Η δίκη θα ξεκινήσει αύριο με την κατάθεση του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη

Τελευταία ενημέρωση: 10:45

Διακόπηκε και πάλι η δίκη για το διπλό φονικό στον Ποφήτη Ηλία που συγκλόνισε την Κρήτη. 

Η διακοπή αυτήν την φορά οφείλεται στην έλλειψη κενής αίθουσας στο δικαστικό μέγαρο και έτσι η δίκη θα ξεκινήσει άυριο Παρασκευή στις 10:30.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Toν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί και η εκδίκαση του ανήλικου, τότε γιου του κρεοπώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Ο σήμερα 22χρονος κατηγορούμενος, αναμένεται να καθίσει εδώλιο του τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, στις 6 Οκτωβρίου του 2017.