Στο πλαίσιο του έργου CRISS

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Horizon 2020 με τίτλο «Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools» και ακρώνυμο «CRISS».

Το πρόγραμμα Horizon2020 είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία που καλύπτει την περίοδο 2014-2020. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική “Ευρώπη 2020” που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.

Το έργο  CRISS, θα διαρκέσει ως την 31 Δεκεμβρίου 2019 (3 έτη) και συμμετέχουν 15 συνολικά εταίροι από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Δημόσιοι Φορείς). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, υπήρξε η πρώτη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από την Ελλάδα που συμμετέχει σε πρόγραμμα Horizon2020. 

Το συγκριμένο έργο έχει ως στόχο την παραγωγή ενός οικοσυστήματος ψηφιακής μάθησης σε τεχνολογίες νέφους (cloud-based) το οποίο θα προσφέρει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό περιβάλλον για την απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Η πιλοτική εφαρμογή αυτού του περιβάλλοντος θα είναι μεγάλης κλίμακας με περισσότερα από 490 σχολεία, 25.400 μαθητές και 2.290 εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου η τρίτη διακρατική συνάντηση εργασίας στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα στο UOC (Open University of Catalonia), που είναι ένας από τους εταίρους του έργου. Στη συνάντηση αυτή, παρουσιάστηκε το εργαλείο για τη δημιουργία και την ανάκτηση των εκπαιδευτικών σεναρίων και συζητήθηκε το θεωρητικό μοντέλο για την απόκτηση ψηφιακών ικανοτήτων, το ερωτηματολόγιο για την επικύρωση των κριτηρίων απόδοσης, η πολιτική δημοσιοποίησης του έργου, η πιλοτική εφαρμογή του στα σχολεία των εταίρων-χωρών καθώς και άλλα διαχειριστικά θέματα.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετείχαν ο απερχόμενος υπεύθυνος διαχείρισης του έργου Μανασσάκης Βασίλης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικών Υποθέσεων, Ανδρεαδάκη Βάλια, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πανσεληνάς Γιώργος και η νέα υπεύθυνη διαχείρισης του έργου Πιταροκοίλη Στέλλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook