Στη Θεσσαλονίκη στις 9 & 10 Νοεμβρίου θα χτυπήσει ο παλμός του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. 

Παραγωγοί, στελέχη συνεταιρισμών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, καθώς και σημαντικοί επιχειρηματικοί φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων από την Ελλάδα και την ΕΕ, θα συγκεντρωθούν για να μοιραστούν το όραμά τους για την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή της. 

Σημείο συγκέντρωσής τους, το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ένα Συνέδριο θεσμός για τον αγροδιατροφικό τομέα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2014, από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Porto Palace με  θέμα «Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα : Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου» 

Ο αγροδιατροφικός τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη. Η προστασία του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση της απασχόλησης και η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι καίρια ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού της ΕΕ. Παράλληλα, αναδύεται και ενισχύεται ο καταλυτικός ρόλος της καινοτομίας και της γνώσης στην ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. 

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Συνεδρίου το οποίο είναι αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες και 4 εργαστήρια, περισσότεροι από 50 ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους με τους συνέδρους.. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ,κ. Ιωάννης Κουφουδάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στα 4 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας και στον σημαντικό της ρόλο στην αγροτική οικονομία της χώρας. 

Μεταξύ άλλων, σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από τις ομιλίες των κ.κ. Αναστάσιου Χανιώτη Διευθυντή Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας, από την ΕΕ,  Thomas Magnusson προέδρου της Cogeca, Carole Rocca εκπρόσωπο του μεγαλύτερου (6 δις € ετήσιο τζίρο) συνεταιριστικού ομίλου της Γαλλίας IN VIVO, Gennaro Sicolo, προέδρου της εθνικής κοινοπραξίας ελαιοπαραγωγών Ιταλίας ( CONSORZIO NATIONALE degli OLIVICOLTORI) με 330.000 μέλη, Θανάση Βακάλη, προέδρου του συνεταιρισμού ΘΕΣ ΓΑΛΑ, Yves Madre, συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Σκέψης, Farm Europe κ.α..

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου την Τετάρτη 8/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Porto Palace, παρουσίαση του βιβλίου Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: «Το Ελαιόλαδο».

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος) και τελεί υπό την αιγίδα της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος).

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι :INTERAMERICAN, BASF, TUV Austria Hellas, BAYER, YARA HELLAS, BIOERGEX, FCA Greece S.A., ΠΑΥΛΟΣ Ι, ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε., ΑΞΙΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ, AGRON, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙNΔΟΣ, STHIL, AGROLAB, ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΡΕΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook