Παρέμβαση Γραμματέα ΠΕ ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Στα προβλήματα αποκατάστασης των ζημιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Η κατάσταση που παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Ηρακλείου, δημιουργούν προβλήματα και κινδύνους, ενώ καθιστούν δύσκολη την πρόσβαση και τη χρήση τους από τους αθλητές και γενικότερα τους πολίτες του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, ήτοι το κλειστό του Λίντο, το Κολυμβητήριο και το Στάδιο Ελευθερίας παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Αναλυτικότερα, το Στάδιο Ελευθερίας, είναι ουσιαστικά το «μοναδικό» στάδιο στίβου στο Ηράκλειο με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, που εξελίσσονται τόσο στο χλοοτάπητα όσο και στον ελαστικό τάπητα. Ωστόσο, τόσο ο χλοοτάπητας, όσο και ο ελαστικός τάπητας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση καθιστώντας την αντικατάστασή τους άμεση και επιτακτική, ενώ άμεσης ανακαίνισης χρήζει και ο  χώρος των αποδυτηρίων και ο χώρος του γυμναστηρίου κάτω από τις κερκίδες. Επιπλέον, κρίνεται αναγκαία η αντικατάσταση των προβολέων οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα.

Επιπρόσθετα, πολλά προβλήματα παρουσιάζει και το Κολυμβητήριο του Ηρακλείου, στο οποίο χρήζουν ανακαίνιση τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με σπασμένες βρύσες, αποχετεύσεις που δε λειτουργούν, προβληματικές σωληνώσεις και σπασμένα είδη υγιεινής. Πέραν αυτών, μεγάλο αγκάθι αποτελεί το θέμα της θέρμανσης του κολυμβητηρίου, καθώς για να γίνει εξοικονόμηση πρέπει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης. Μάλιστα, είναι απαραίτητη η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, για το οποίο υπάρχει και σχετική μελέτη, χωρίς όμως να έχουν δρομολογηθεί ενέργειες.

Σε ότι αφορά το Κλειστό του Λίντο, το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο σκέπαστρο του σταδίου, το οποίο παρουσιάζει διαρροές όταν βρέχει με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η χρήση του από τους πολίτες.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης πρέπει να διατίθενται με όρους ασφάλειας και σεβασμού στους πολίτες. Η διασφάλιση της λειτουργικότητας και η αποκατάσταση των φθορών απαιτεί τη στήριξη της πολιτείας. Η απουσία επιχορηγήσεων από πλευράς πολιτείας επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Αναμφίβολα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι που μπορούν να διατεθούν είναι περιορισμένοι. Η αδιαφορία, όμως, της κυβέρνησης οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη».         

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση αποκατάσταση των φθορών των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου;

2. Ποιος ο προγραμματισμός για την τακτική συντήρηση και λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου;».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook