Η επιστολή φέρει ημερομηνία 22 Αυγούστου και περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αποδέκτες είναι τα παιδιά του επιχειρηματία που έζησε επί 6 μήνες τον εφιάλτη στα χέρια των απαγωγέων του.

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παπού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία.

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας 

 

Πηγή: thetoc.gr

Όμως το φως της δημοσιότητας είδαν δύο ακόμη επιστολές που έγραψε ο επιχειρηματίας στην διάρκεια της απαγωγής του, προκειμένου να δοθούν απο τους απαγωγείς ως δείγμα πως είναι καλά στην υγεία του και να πιεστούν οι συγγενείς να ενδώσουν στις απαιτήσεις τους.

Στη πρώτη επιστολή με παραλήπτες τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δίνει συναισθηματικό τόνο και περιγράφει λεπτομερειακά σκηνές από το τελευταίο ταξίδι τους στη Γερμανία, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει, πέρα από το αίμα και τον γραφικό χαρακτήρα, για την ταυτότητα του συντάκτη του κειμένου.

Στην δεύτερη επιστολή, που έστειλε, καταμετρώντας ήδη 24 ημέρες δραματικά οδυνηρής κράτησης- ομηρίας, δηλώνει ότι έχει αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης υπομονής και φτάνει στα όρια της τρέλλας.

Όλες οι επιστολές, περισυλλέχθηκαν σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας “με την προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή οιασδήποτε επιμόλυνσης, προκειμένου να είναι εφικτή στη συνέχεια η εργαστηριακή εξέταση του αντικειμένου προς εντοπισμό εκμεταλλεύσιμου υλικού (βιολογικού, αποτυπωμάτων κλπ)”. Και οι τρεις πέρασαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπως πιστοποιείται, ώστε να απομονωθεί και να αξιοποιηθεί το οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο υλικό, μπορούσε σε κάθε στάδιο της μυστικής προανάκρισης ν’ ανοίξει κάθε φορά κι ένα νέο παράθυρο στην εξελικτική προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Πηγή: bloko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook