Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στην Πλατεία Ελευθερίας από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2018

Για 2η χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με λάμψη, χρώμα, γεύσεις, πολύ μουσική και ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις! Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και από την 1η του Δεκέμβρη μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2018 στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί και πάλι ένα παραμυθένιο σκηνικό για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, στις 37 ημέρες λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στην Πλατεία Ελευθερίας, θα αξιοποιηθεί και θα αναδειχθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, θα  ενεργοποιηθούν φορείς, σύλλογοι, ομάδες και ιδιώτες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στο πλαίσιο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» μικροί και μεγάλοι θα έχουν πρόσβαση δωρεάν σε μουσικές, θεατρικές και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ακόμα σε κινηματογραφικές προβολές και animation, σε διαδραστικά εργαστήρια, σε χειροτεχνικές και γαστρονομικές δράσεις, σε φωτογραφικές εκθέσεις ενώ θα υπάρξουν και  πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.  Παράλληλα όσοι περάσουν τις πύλες του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» θα δουν ξυλοπόδαρους, μάγους και κλόουν. Θα έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, θα παρακολουθήσουν από κοντά ζωντανά ραδιοφωνικές εκπομπές και θα ακούσουν μουσική.

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» με νέες ιδέες, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις κάθε ηλικίας, θα ανοίξει τις πύλες του την 1η του Δεκέμβρη  πανέτοιμο να αγκαλιάσει κάθε φιλοξενούμενο, επισκέπτη και δημότη του Ηρακλείου. Μέσα από την προσπάθεια αυτή τόσο οι Ηρακλειώτες όσο και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» πρόκειται να συμμετάσχουν, με τα δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα, σύλλογοι Ελλήνων εκτός Κρήτης αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι αλλοδαπών, προσκοπικά  σωματεία, περιβαλλοντικές ομάδες, εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι ΑμΕΑ. 

Έτσι στο πλαίσιο των εργασιών για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή της χαράς.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, σύλλογοι, ομάδες, φυσικά πρόσωπα, εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες και ιδιώτες που θέλουν να αποτελέσουν έναν από τους πολλούς κρίκους αυτής της γιορτινής αλυσίδας, να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2813409853 (κ. Άσπα Φλουρή). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook