Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στο νομό Χανίων η Β΄ φάση του προγράμματος μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. καθώς η ανταπόκριση των εργοδοτών τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα στην πρόσκληση για προσφορά θέσεων εργασίας ήταν εντυπωσιακή.

Πάνω από τις μισές θέσεις εργασίας του Δημοσίου τομέα που δόθηκαν σε όλη την Κρήτη είναι στο νομό Χανίων ενώ στον Ιδιωτικό τομέα επιτεύχθηκε πανελλαδική πρωτιά. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα οι θέσεις εργασίας που προσέφεραν ιδιωτικές επιχειρήσεις του νομού είναι οι περισσότερες στην Ελλάδα, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμα και αυτές στο νομό Αττικής. 

Η συντονισμένη προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. του νομού για την ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας», που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν στο νομό τα 13 από τα 26 τμήματα Μαθητείας (πίνακας 1), που εγκρίθηκαν σε όλη την Κρήτη. 

Προσφερόμενα Τμήματα Μαθητείας των ΕΠΑΛ Ν. Χανίων:

Μέσω του προγράμματος θα δοθεί η ευκαιρία σε 131 συνολικά απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ. διαφόρων ειδικοτήτων να  ενταχθούν για 9 μήνες σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις) υπό την εποπτεία του σχολείου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, ασφάλιση και ωράριο εργασίας 28 ώρες/εβδομάδα (4 ημέρες Χ 7 ώρες) ενώ την πέμπτη μέρα θα λαμβάνουν συμπληρωματική εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο (4 ημέρες στην εργασία και 1 ημέρα στο σχολείο). Οι απόφοιτοι που θα επιλέξουν να εγγραφούν στα παραπάνω τμήματα, εκτός από την προϋπηρεσία που θα αποκτήσουν στην ειδικότητα τους, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης για απόκτηση  πτυχίου επιπέδου 5 (αντίστοιχο των ΙΕΚ).

 ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ – Γραφείο Υποστήριξης Μαθητείας ΕΠΑΛ Ν. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook