Με την κατάθση του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία – Συγγενείς των δύο πλευρών κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Τελευταία ενημέρωση 20.41

Για τις 19 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη για το διπλό φονικό στον προφήτη Ηλία με θύματα τον τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η δίκη άρχισε το πρωί σε δεύτερο βαθμό στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου στο οποίο τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν δρακόντεια. Στα δικαστήρια βρέθηκαν από το πρωί συγγενείς και των δύο πλευρών.

Πρώτος μάρτυρας της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, του οποίου η κατάθεση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια κατέθεσε η σύζυγός του και μητέρα του θύματος.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 54χρονος κρεοπώλης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το διπλό φονικό, αλλά και μικρότερος αδερφός του, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται το ίδιο βράδυ να προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Toν Ιανουάριο του 2014, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο 54χρονος κρεοπώλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 8 έτη για την ανθρωποκτονία των δύο συγχωριανών του, ενώ ο αδερφός του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πατέρα του θύματος, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο της Νεάπολης, αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίς το πρωί αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου του 2018 η δίκη του ανήλικου, τότε γιου του κρεοπώλη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ο΄τι ο πελάτης τους ήταν σε θέση άμυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook