Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Ηρακλείου απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου : Έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στη δράση του. Είναι προκλητική για όλο τον λαό η φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση στην πόλη μας, να μιλήσει για «δίκαιη ανάπτυξη»…Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Η καθημερινότητα για τους εμποροϋπάλληλους είναι τελείως διαφορετική : οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αφινιάσει στις πλάτες μας. Απολύσεις και τρομοκρατία στα HONDOS, λιποθυμίες και απειλές απολύσεων στα ZARA και σε όλο τον όμιλο Ιnditex, πρόθεση να ανοίγουν όλες τις Κυριακές στα Public, ανοιχτά καταστήματα μέχρι και μετά τις 10 το βράδυ στην αλυσίδα  COSMOS και Βερτούδος στο κέντρο, κομμένα ρεπό στα JUMBO, ανοιχτά super market τις Κυριακές, καταστήματα super market Χαλκιαδάκης που σταθερά κλείνουν μετά τη λήξη του ωραρίου και τόσα άλλα που ζούμε καθημερινά... την καθυστέρηση των δεδουλευμένων, απλήρωτες υπερωρίες, εργοδοτική τρομοκρατία, εργατικά ατυχήματα, ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, συνεχιζόμενη φορολογία, πετσόκομμα των προνοιακών επιδομάτων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί με ένα «κλικ» στους υπολογιστές τους.. Ταυτόχρονα με την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας που απαιτεί απ’ τους εργαζόμενους να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους…..

Και μας λένε πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μη μιλάμε, γιατί έχουμε δουλειά, γιατί αλλού είναι χειρότερα, γιατί η επιχείρηση είναι τοπική λες και μοιραζόμαστε τα κέρδη, γιατί υπάρχει οικογενειακό κλίμα, λες και ζουν την ίδια ζωή η οικογένειες των εργαζομένων με των μεγαλοαφεντικών…

Συγχρόνως  η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, δίνοντας νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους μεγαλοεργοδότες, μη διστάζοντας μάλιστα να προχωρούν από κοινού με τη ΝΔ στην άλωση των σωματείων, επιχειρώντας να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος παρέμβασης και ελέγχου της εργοδοσίας στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Τρανταχτό το πρόσφατο παράδειγμα, οι εξελίξεις στις εκλογές του δήθεν εργατικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και super market Αθηνών». Ενός καθαρά μηχανισμού της εργοδοσίας που από κοινού, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους εργαζόμενους.  Τις αρχαιρεσίες τις διεξάγει ίδια η εργοδοσία χωρίς να κρατά τα προσχήματα. Η ίδια η εργοδοσία είναι υποψήφιοι, οι ίδιοι εκλέγονται, οι ίδιοι τρομοκρατούν, εκβιάζουν τους εργαζόμενους για να νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια διαδικασία. Η μεγαλοεργοδοσία των super market θέλει όχι μόνο να παρέμβει αλλά να ελέγξει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο. Μέσα στα καταστήματα των super market τα διευθυντικά στελέχη πίεσαν και εκβίασαν  με κάθε τρόπο για συμμετοχή, απειλώντας με κυρώσεις. Κεντρικά διευθυντικά στελέχη είναι υποψήφιου, γράφονται και ψηφίζουν δίπλα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για σωματείο χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα και ιστοσελίδα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό στις προηγούμενες "ψήφισαν" πάνω από 5.000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες διαμορφώνουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας, του κάθε εργαζόμενου να συμμετέχει στις διαδικασίες του σωματείου του. Μόνο με την μαζική δράση μπορούμε να κερδίσουμε αποτελέσματα και να αποτρέψουμε τις αλλαγές συσχετισμών που γίνονται μόνο εις βάρος των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει : Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή παλεύει το σωματείο μας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια που ελέγχουν και καθορίζουν την αγορά, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, συνθήκες εργασίας, ποιότητα και τιμές προϊόντων, ωράρια και ημέρες λειτουργίας.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας.

Αγώνας – οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς να περιμένουμε από διάφορους «σωτήρες».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων ετών.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Όχι στη νέα φοροληστεία, όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων που μειώνουν τις συντάξεις.
Επίδομα ανεργίας  για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας.

 

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 6:30μμ στο EKH