Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στα δικαστήρια Χανίων τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη στις 9.00 η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία διαμαρτύρεται για τη δίκη ενός μέλους της που ήταν διοργανωτής του Αντιπολεμικού Διημέρου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στα Χανιά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

“Όχι στην καταδίκη του Αντιπολεμικού Διημέρου!

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 καλείται στα δικαστήρια ένα μέλος της ενωτικής πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ως μία από τους διοργανωτές του Αντιπολεμικού Διημέρου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στην πόλη μας.

Το Αντιπολεμικό Διήμερο είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εδώ και 16 χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, το προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη, το κλείσιμο των συνόρων, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η εκλογή Τραμπ και η επέλαση της ακροδεξιάς αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου ο πόλεμος έρχεται όλο πιο κοντά μας. Απέναντι σε όλα αυτά, αλλά και στις βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου, οι φοιτητές προτάσσουν  τον αγώνα από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, τον αγώνα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Το 16ο Αντιπολεμικό διήμερο που διοργανώθηκε την  Παρασκευή 31 Μάρτη και το Σάββατο 1 Απρίλη πραγματοποιήθηκε καθαρά από την συνεισφορά τον μελών και των φίλων της ενωτικής πρωτοβουλίας  χωρίς χορηγούς και ενάντια στην λογική της εμπορευματοποίησης της τέχνης και της δημιουργίας. Σε κάθε μας διοργάνωση, σεβόμαστε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, στήνουμε το χώρο οι ίδιοι οι διοργανωτές και τον παραδίδουμε ακριβώς στην κατάσταση που μας τον παραχωρεί ο δήμος. Είμαστε αυτοί που κάθε φορά αξιοποιούμε το δημόσιο χώρο ώστε να προσφέρεται ελεύθερα σε κάθε άνεργο και πληττόμενο που έχει ανάγκη για πρόσβαση στην τέχνη, τη δημιουργία, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά αδυνατεί εν μέσω κρίσης να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε επιχειρήσεις ως αντάλλαγμα για την προσφορά θεάματος

Οι μηνύσεις που δέχεται το Αντιπολεμικό Διήμερο αλλά και κάθε άλλη δίωξη σε φεστιβάλ νεολαίας και εργαζομένων, είναι επιθέσεις σε εγχειρήματα ανάδειξης ενός διαφορετικού πολιτικού προτάγματος και ενός εναλλακτικού τρόπου διασκέδασης μακριά από το κέρδος. Δεν τις βλέπουμε ως μηνύσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά ως ποινικοποίηση των φωνών χιλιάδων νέων των Χανίων που  συμμετείχαν σε ένα φεστιβάλ ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την βάση της Σούδας καθώς και στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η καταδίκη του Αντιπολεμικού Διημέρου θα είναι καταδίκη της νεολαίας και κάθε αγωνιζόμενης φωνής της πόλης!

Συγκέντρωση στα δικαστήρια των Χανίων τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη στις 9:00.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook