Δεκτοί στους κόλπους της νέου φορέα της κεντροαριστεράς οι ψηφοφόροι του κέντρου που υπό το βάρος της κρίσης, παρασύρθηκαν από το αφήγημα του κ.Τσίπρα και τώρα έχουν απογοητευτεί και όχι εκείνοι που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνουν στην εξουσία, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης

Στοίχημα για το νέο σχήμα που δημιουργείται στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι να προσελκύσει ξανά τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου οι οποίοι απορροφήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, στο περιθώριο ομιλίας του στα Χανιά.

Ωστόσο όπως είπε ο νέος φορέας θέλει στους κόλπους του, τους ψηφοφόρους του κέντρου που που υπό το βάρος της κρίσης, παρασύρθηκαν από το αφήγημα του κ.Τσίπρα και τώρα έχουν απογοητευτεί και όχι εκείνους που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνουν στην εξουσία.

Είναι ωστόσο εφικτό να κερδίσουν πίσω τους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου καθώς είναι απογοητευμένοι από τα "τερατώδη ψέματα" όπως τα χαρακτήρισε του κ. Τσίπρα.

 
 
 
"Θα εφαρμόσω σκληρή αξιοκρατία"
 
Αναφερόμενος ο κ. Ανδρουλάκης στο γεγονός του μεγάλου αριθμού υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα, απάντησε πως δεν έχει σημασία ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά η πολιτικοποίηση της διαδικασίας ώστε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στα θέματα που αφορούν στην κοινωνία.
 
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιμετωπίσει ένα άλλο κόμμα, ένα θεσμικό κόμμα ευρωπαϊκών χαρακτηριστικών, που θα έχει διαφάνεια στον τρόπο λήψης απόφασης και στα οικονομικά του και θα "σκοτώσει" το πελατειακό κράτος, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης
 
"Εγγυώμαι όταν αν ηγηθώ στις επόμενες εκλογές και αν μπούμε στην κυβέρνηση, σε όλες οι θέσεις των οργανισμών θα μπουν άτομα με κριτήρια ΑΣΕΠ και όχι ο κάθε αποτυχών βουλευτής να ψάχνει να μπει στα ψηφοδέλτια για να έχει μια θέση σε κάποιο οργανισμό. Σκληρή αξιοκρατία για να ξαναπιστέψει ο ελληνικός λαός και κυρίως οι νέοι ότι η πολιτική είναι λύση και όχι ένα πρόβλημα."
 
 
 

"Τώρα είναι ιδανική η συγκυρία για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο"

Η παρούσα συγκυρία απαιτεί σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη ένα κόμμα, ενιαίο στον χώρο της κεντροαριστεράς, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά το οποίο θα μπορέσει να αποκτήσει δυναμική.

Όπως είπε: "Η προσπάθεια να ενοποιηθεί και να ανανεωθεί ο χώρος, ώστε στις επόμενες εκλογές να υπάρχει ενιαίο κόμμα της κεντροαριστεράς το οποίο θα έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα νέο ηθικό κεφάλαιο και θα μπορεί να απευθύνει τουλάχιστον λύσεις για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Τώρα είναι η συγκυρία που το κόμμα αυτό πρέπει να αποκτήσει μια δυναμική γιατί ο ελληνικός λαός είναι απολύτως απογοητευμένος από την πολιτική. Άκουσε μεγάλα λόγια από τον κ. Τσίπρα που εξαπάτησε τις λαϊκές μάζες οι οποίες πέρασαν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια μέσα στην οικονομική κρίση.

Η χώρα χρειάζεται μια παράταξη που θα εξορθολογίσει τον δημόσιο διάλογο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα και θα διαμορφώσει μέτωπο και σε αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης που δεν είναι άλλο από τη ΝΔ που χρεωκόπησε την Ελλάδα το 2009 και σε αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο που είναι μια εθνολαϊκιστική συμμαχία εξουσίας, χωρίς να έχει ούτε προοδευτικό πρόσημο ούτε αριστερό πρόσημο, διότι αν είχε αριστερό πρόσημο θα είχαν αντιδράσει αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που λέει ο Καμμένος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο να συνομιλεί με ανθρώπους στις φυλακές ενώ είναι υπουργός Άμυνας, να πηγαίνει στα καζίνο και να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό."

 
 
Χρειάζονται αλλαγές και υγιή στελέχη και από την Κρήτη τα οποία θα συστρατευθούν στην προσπάθεια αυτή, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.