Τελευταία ενημέρωση: 20:55

Μαραθώνια η διαδικασία της απολογίας των συλληφθέντων για την απαγωγή Λεμπιδάκη – Φόβοι για τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, εξέφρασαν δύο από τους συλληφθέντες

Συνεχίζεται από το πρωί, η μαραθώνια διαδικασία της απολογίας των επτά συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι οδηγηθηκαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθούν.

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα ενώ μέχρι τις 8 το βράδυ, είχαν ολοκληρώσει τις απολογίες τους, οι πέντε εκ των επτά κατηγορουμένων: ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο 40χρονος τελευταίος φρουρός στο κρησφύγετο που εντοπίστηκε ο Λεμπιδάκης, ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, ο 22χρονος κτηνοτρόφος και ο 46χρονος αγρότης. Στη συνέχεια θα εξεταστούν κατά σειρά ο 60χρονος μεσίτης και ο 45χρονος ακτιβιστής.

Στην απολογία του ο 45χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση ενώ και ο 22χρονος κτηνοτρόφος κράτησε την ίδια στάση στην απολογία του, ισχυριζόμενος οτι δεν έχει καμία ανάμειξη με την απαγωγή του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες είπαν ότι φοβούνται να μιλήσουν, καθώς ανησυχούν για τη ζωή τους και για τη ζωή των οικογενειών τους.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου από τα Σφακιά, Γιώργου Περράκη, οτι αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι:  Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Οι αρχές έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για την πλήρη εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης καθώς φέρεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μέσα από τη δικογραφία, τις καταθέσεις, τις παρακολουθήσεις και τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτουν 8 νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook