Με σεβασμό και κατάνυξη, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, η Τ.Κ. Αχλάδας, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας, τοπικοί φορείς και κάτοικοι του οικισμού, τίμησαν την εορτή της Αγίας Πελαγίας.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Πελαγίας, ενώ ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με κατάληξη το γραφικό, μικρό εκκλησάκι της «Εύρεσης» στην παραλία.

Ακολούθησε μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία με αντικρυστό κρέας και παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά των ξενοδοχείων Out of the Blue Capsis, CHC Sea Side Resort & Spa, Peninsula, Blue Bay, Panorama, Alexander House, Eva Mare, Scala, του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου, καθώς και της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Μαλεβιζίου (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.), Κρητική μουσική με τον Γιάννη Φραγκιαδάκη και τον Παντελή Κακουδάκη και χορευτικά από την Σχολή Χορού Νικολάου Περυσινάκη.

Στην γιορτή συμμετείχαν και οι ξένοι επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας, τους οποίους μετέφεραν δωρεάν mini bus του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ενώ προηγήθηκε καθαρισμός του βυθού της ευρύτερης περιοχής με την συνεργασία της WWF Hellas, του καταδυτικού κέντρου Divers Club Crete, της ΜΑΕΔΗΜ και του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Για μια ακόμα χρονιά αξιωθήκαμε να γιορτάσουμε στην Αγία Πελαγία την γιορτή της προστάτιδας του πανέμορφου οικισμού. Με σεβασμό και κατάνυξη, όλοι μαζί με αυτές τις όμορφες, παραδοσιακές γιορτές, αναδεικνύουμε τα ήθη και τα έθιμά μας και δείχνουμε στους ξένους επισκέπτες της περιοχής, το πώς τιμούμε την παράδοσή μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλλαν στην πολύ όμορφη διοργάνωση της γιορτής και στον καθαρισμό του βυθού, τα ξενοδοχεία της περιοχής και τις εταιρείες – χορηγούς, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, την Σχολή Χορού Νικολάου Περυσινάκη και όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη συμβολή τους σε μια γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός, συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του οικισμού Γιώργο Πεδιώτη, την Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και την Πρόεδρο του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου για το πολύ καλό αποτέλεσμα που κατάφεραν».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook