“Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός νέου, ανοιχτού κόμματος που θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ στο πολιτικό σκηνικό”,  αναφέρει σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης

«Η Κεντροαριστερά κινδυνεύει από εκείνους που πιστεύουν ότι η άσκηση της πολιτικής μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία και σκοτεινούς διαδρόμους, ερήμην της κοινωνίας. Η Κεντροαριστερά πρέπει επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα της στους πολίτες, πρέπει να μάθουμε να ακούμε, όχι μόνο να μιλάμε και να υψώνουμε το δάχτυλο διαρκώς».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης. Σε άλλη συνέντευξή του στην Free Sunday υπογραμμίζει ότι «στόχος μου είναι η δημιουργία ενός νέου, ανοιχτού κόμματος που θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ στο πολιτικό σκηνικό. Ένα κόμμα από εκείνους που θέλουν να κάνουν κι όχι από εκείνους που θέλουν να γίνουν. Ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα που θα προσφέρει στη χώρα μια προοπτική προοδευτικής κυβέρνησης, όχι ένα αρχηγικό κόμμα βολέματος των φίλων του εκάστοτε αρχηγού. Ένα κόμμα με ήθος και αρχές που θα θυμίσει στους πολίτες ότι ποτέ η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μάταιη».

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει επίσης ότι πρέπει να τελειώνουν τα διαδικαστικά για τις εκλογές ώστε να ανοίξει και η πολιτική συζήτηση. «Είναι θετικό ότι θα έχουμε τελικά δυο τηλεοπτικά debate ώστε να διευκολυνθεί η κατάθεση προτάσεων και απόψεων μεταξύ των υποψηφίων. Σε ότι με αφορά, στόχος μου είναι να μιλήσω αλλά κυρίως να ακούσω όσους περισσότερους πολίτες μπορώ. Άλλωστε, δεν υπάρχει πολιτική χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας και την αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτών και πολιτικών».

Μιλώντας για την προσφορά της προοδευτικής παράταξης στον τόπο ο ευρωβουλευτής αναφέρει:

«Δεν επιθυμώ να γίνω ο Ηρώδης των προηγούμενων γενιών, δεν ισοπεδώνω τίποτα και τιμώ και σέβομαι εκείνους που έδωσαν έναν υγιή πολιτικό αγώνα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, της πιο σπουδαίας εποχής της χώρας μας στη σύγχρονη Ιστορία. Όσοι απαξιώνουν τις κατακτήσεις του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα, κάνουν τεράστιο λάθος και παίζουν το παιχνίδι των κάθε λογής μηδενιστών. Σήμερα όμως, μετά από χρόνια πολυδιάσπασης και εσωστρέφειας, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, να δώσουμε στη νέα γενιά την ευκαιρία να γράψει τη δική της Ιστορίας. Με σεβασμό στο παρελθόν, οι λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας του 2017 βρίσκονται στο μέλλον».

Αναφερόμενος στο «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά αλλά και στη στάση του ενιαίου φορέα προς τη ΝΔ ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει:

«Είναι υποκριτικό και ψεύτικο το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις πριν από μερικές μέρες, ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι σκοπεύουν να πάνε μέχρι τέλους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δηλώνοντας μάλιστα ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου προοδεύει και υιοθετεί μετριοπαθείς θέσεις. Για ποιο φλερτ μιλάμε λοιπόν;

Η ανίερη συμμαχία της πρώην αντιμνημονιακής Αριστεράς με την Ακροδεξιά αποτελεί μια απόλυτα συνειδητή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και είναι κρίσιμη η επιτυχία του δικού μας εγχειρήματος, δηλαδή η διατύπωση μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης στους προοδευτικούς πολίτες της χώρας που νιώθουν σήμερα προδομένοι.

Με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και με τον ΣΥΡΙΖΑ, μας χωρίζουν πολλά, θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει μια γενική συναίνεση για τον γεωπολιτικό και τον ευρύτερο προσανατολισμό του τόπου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook