Mε επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Περιοδεία στο Μαλεβίζι Ηρακλείου πραγματοποίησε χθές, Κυριακή 8/10, το μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα αυθαίρετα στην ολομέλεια της βουλής.

Το στέλεχος του ΚΚΕ συζήτησε με μια σημαντική μερίδα κόσμου της περιοχής εκφράζοντας την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην νέα επίθεση που δέχεται η λαϊκή κατοικία, με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ τις ανησυχίες και την αγανάχτηση τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα της λαϊκής κατοικίας, τονίζοντας τις ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την μη επέκταση του σχεδίου πόλεως και την κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε το γεγονός ότι το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης δεν αποτελεί λάθος ή στρέβλωση της πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο το οποίο αντιμετωπίζει την λαϊκή κατοικία ως πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί που επί χρόνια θησαύριζαν από το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης ήταν οι κάτοχοι μεγάλων ιδιοκτησιών, οι μεγαλοξενοδόχοι και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο και ο νέος νόμος έρχεται τώρα να τους απαλλάξει στο μεγαλύτερο μέρος από τα πρόστιμα για την τακτοποίηση των δικών τους αυθαιρεσιών.

Επιπλέον επισήμανε τον εισπρακτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που αποσκοπεί από τη μια στην αποπληρωμή ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός και από την άλλη στην ανεύρεση ζεστού χρήματος για την προσέλκυση μεγαλοεπενδυτών που θα λυμαίνονται τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Ανέδειξε την προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων επί δεκαετίες, την μεθόδευση για την ηλεκτρονική καταγραφή των σπιτιών με έξοδα των ίδιων των κατοίκων που θα διευκολύνει στη συνέχεια τους πλειστηριασμούς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τους τραπεζικούς και λοιπούς ομίλους.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης και διεκδικητικής αντεπίθεσης του λαού απέναντι στις τελευταίες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και συνολικότερα. Το ΚΚΕ είναι στο πλάι των εργαζομένων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους  μέσα στη βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, στους καθημερινούς αγώνες που αναπτύσσονται τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές. Αυθαίρετες δεν είναι οι οικογένειες που πάσχισαν επί χρόνια να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια τους αλλά τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους και αυτούς πρέπει να βάλει στο περιθώριο ο λαός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook