Με επιτυχία το 1ο Προσυνέδριο της ΝΔ «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους» στη Νίκαια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια με τίτλο «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους», την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει το Δεκέμβριο.

Τα προσυνέδρια της ΝΔ διεξάγονται μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών και χρήση πολλών τεχνολογικών καινοτομιών. Όπως τονίζει ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκη, στόχος είναι «να ανοίξουμε, για άλλη μια φορά, τις πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Για να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε και σχέδιο, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να το υλοποιήσει».

Οι θεματικές του 1ο Προσυνεδρίου ήταν

1.Ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις ως μοχλός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

2.Πραγματικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και ουσιαστικές ευκαιρίες για τους ανέργους

– Προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από τη δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας

– Το μέλλον της εργασίας: Για ένα «συμβόλαιο» μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων

3.Κατάρτιση και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

«Στις εργασίες των προσυνεδρίων δεν τοποθετούνται μόνο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και Έλληνες από το Πανεπιστήμιο, από τις επιχειρήσεις, από το χώρο της εργασίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού για να ακούσουμε και καινούργιες ιδέες», όπως σημειώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τον Γραμματέα και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τα βλέμματα βέβαια είναι στραμμένα στον 4ο «προσυνεδριακό σταθμό» της ΝΔ, το Ηράκλειο, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, με θέμα: «για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Οι καινοτομίες

Ως προς την διεξαγωγή των Προσυνεδρίων υιοθετούνται σημαντικά στοιχεία καινοτομίας όπως ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν εκφωνεί την γνωστή κλασσική ομιλία των Αρχηγών των Κομμάτων από το βήμα, αλλά συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναπτύσσοντας δικές του σκέψεις για τα θέματα κάθε Προσυνεδρίου.

Η σύνθεση του πάνελ κάθε θεματικής ενότητας δεν περιορίζεται στους αρμόδιους Τομεάρχες ή τα στελέχη από τις Γραμματείες του Κόμματος. Αντίθετα, ως ομιλητές και εισηγητές συμμετέχουν και πρόσωπα από τους χώρους της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Τα θεματικά Προσυνέδρια, διαφοροποιούμενα από τα παραδοσιακά κομματικά συνέδρια, είναι ανοιχτά, όχι μόνο στα κομματικά στελέχη κάθε περιοχής, αλλά και σε πολίτες που δεν ανήκουν σε Κόμματα, αλλά μπορούν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων με την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία. Στα Προσυνέδρια δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν και διακεκριμένοι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό μέσω skype.

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις διεργασίες των Προσυνεδρίων, ζητείται να καταθέσουν τις απόψεις τους μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που «τρέχει» για περίπου μια εβδομάδα πριν από κάθε Προσυνέδριο. Τα αποτελέσματα των απαντήσεων του ερωτηματολογίου παρουσιάζονται στην αντίστοιχη από άποψη θεματολογίας συνεδρίαση και αναρτώνται και ηλεκτρονικά.

Πλήρης αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος κάθε Προσυνεδρίου. Χρήση ξεχωριστού hashtag για κάθε Προσυνέδριο.

Μάλιστα για κάθε προσυνέδριο, έχουν σχεδιαστεί micro-sites όπου αναρτώνται η θεματολογία, το ερωτηματολόγιο, καθώς και τα κείμενα που προκύπτουν μετά από κάθε Προσυνέδριο.

Κατά τη διάρκεια των Προσυνεδρίων υπάρχει η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης των διεργασιών των προσυνεδρίων μέσω live streaming.

Εισάγοντας επιπλέον στοιχεία διαδραστικότητας στην οργάνωση των Προσυνεδρίων, κατά τη διάρκεια κάθε θεματικής ενότητας δίνεται η δυνατότητα και στο  ευρύτερο κοινό, πέραν των παρευρισκόμενων, να θέτει ερωτήσεις με ηλεκτρονικό τρόπο. Μέσο υποβολής των ερωτήσεων αποτελεί το twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag του Προσυνεδρίου.

Μετά τη λήξη κάθε Προσυνεδρίου, δημοσιοποιούνται τα βασικά συμπεράσματα, καθώς και τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου και θα διανέμονται στους συμμετέχοντες, μέσω ηλεκτρονικού newsletter, ενώ είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή το 1ο προσυνέδριο της ΝΔ, στη Νίκαια, «Για τους εργαζόμενους και τους ανέργους»:

 «Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και αλλάζει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοίγουμε τις πόρτες μας και προκαλούμε το δημόσιο διάλογο ακόμα και για ζητήματα που μέχρι χθες ήταν ταμπού.

Ανοίγουμε το διάλογο στο πλαίσιο των 7 προσυνεδρίων με κορύφωση το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, για ζητήματα που αποτελούν την αιχμή του κυβερνητικού μας προγράμματος.

Σήμερα, εδώ στον Πειραιά, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, ήρθαμε να μιλήσουμε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Την ατζέντα του προσυνεδριακού διαλόγου έχουν θέσει οι πολίτες απαντώντας στα 17.844 ερωτηματολόγια που προηγήθηκαν του σημερινού προσυνεδρίου, πράγμα το οποίο θα γίνει και σε όλα τα προσυνέδρια που θα ακολουθήσουν.

Άλλη μια καινοτομία σήμερα, είναι ότι ο σημερινός διάλογος είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις τοποθετήσεις των ομιλητών και να συμμετέχουν θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας παρεμβάσεις.

Ετοιμαζόμαστε για το 2ο προσυνέδριο, στην Αχαΐα, τη 21η Οκτωβρίου “Για τους νέους”.

Αλλάζουμε, ακούμε και ακουγόμαστε, διότι αυτός είναι ο ενεργός διάλογος με τους πολίτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook