Μήνυση σε βάρος του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Αττικής προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες  να καταθέσει ο Αστυνομικός Διευθυντής που βρέθηκε στο "μάτι του κυκλώνα" μετά και τα όσα συνέβησαν στα Ζωνιανά, κι αποτέλεσαν αφορμή να δουν το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια αλλά και να προκύψει "εμφύλιος" στου κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, και κυρίως μεταξύ των συνδικαλιστικών σωματείων των Αστυνομικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις των δύο πρωταγωνιστών αστυνομικών δηλαδή του Αστυνομικού Διευθυντή και του Υπαστυνόμου, σε βάρος του οποίου χειροδίκησε ο πρώτος είναι εντελώς ταυτόσημες ενώ οι δύο γνωρίζονται από παλιά καθώς υπηρετούσαν μαζί και για άλλα 4 χρόνια.

Μάλιστα όπως φέρεται να δηλώνει ο υπαξιωματικός η κίνηση του συναδέλφου του και ανωτέρου, ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς ο ίδιος στη θέα του όπλου την ώρα του ελέγχου πανικοβλήθηκε γεγονός το οποίο θα μπορούσε να έχει εκείνη τη στιγμή ολέθριες συνέπειες.

Εν τω μεταξύ εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις της  ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο, αλλά και στις τάξεις των απλών Αστυνομικών αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών Αττικής, στην όποια γίνεται λόγος για προσπάθεια κουκουλώματος του όλου περιστατικού.

Μάλιστα με ανακοίνωση της η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ρεθύμνου καλεί όσους διαθέτουν στοιχεία για διαφθορά και απόπειρα κουκουλώματα να τα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη.

Επισημαίνεται πάντως ότι οι οποίες αμφιβολίες και αν υπάρχουν εκατέρωθεν  σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται να διαλυθούν με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ που έχει διαταχτεί και που βρίσκεται σε εξέλιξη.