«Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στα Χανιά» είναι το θέμα της διημερίδας που διοργανώνει την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του φορέα (4ος όροφος).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της διημερίδας θα παρουσιαστούν τα τρέχοντα προγράμματα του Επιμελητηρίου, τα σχέδια περιφερειακής ανάπτυξης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές ΜμΕ. Επίσης θα συζητηθούν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές ανά θεματική ενότητα που εφόσον εφαρμοστούν τοπικά, θα επιτρέψουν στις ΜμΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα υπάρξουν τέσσερις συνεχόμενες θεματικές ενότητες: 

Γεωργία και Γεωργικά Προϊόντα, Υπηρεσίες και Τουρισμός, Βιομηχανία και Εμπόριο και Νέα & Καινοτομική Επιχειρηματικότητα.

Πριν από τις συζητήσεις της κάθε ενότητας, θα υπάρξουν σύντομες ενημερωτικές παρουσιάσεις (συνολικής διάρκειας 30 λεπτών ανά ενότητα) για την παρουσίαση των τρεχόντων προγραμμάτων του ΕΒΕΧ και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται για τις ΜμΕ των Χανίων.
Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου θα υπάρχει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετέχουν οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, οι οποίες θα συζητήσουν τα στοιχεία των μελλοντικών πολιτικών και μέτρων που θα βοηθήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων να ευημερήσει περαιτέρω.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται διακεκριμένα στελέχη οργανισμών και καθηγητές πανεπιστημίων με γνώσεις και πείρα στις διεθνείς καλές πρακτικές και στις επιτυχημένες καινοτόμες πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη και ειδικά στα ευρωπαϊκά νησιά.
Συνέντευξη τύπου για το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών της διημερίδας θα δοθεί από τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Γιάννη Μαργαρώνη την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα ΔΣ του Επιμελητηρίου (Β’ ‘Όροφος).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook