Αν αγαπάτε τη θάλασσα, έχετε ελεύθερο χρόνο, βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας και σας ελκύουν η περιπέτεια και οι εξωτικοί προορισμοί, ένα καταμαράν σάς περιμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου για να ταξιδέψετε μέχρι το νησί Μπαρμπάντος της Καραϊβικής!

Για το ταξίδι αυτό, που θα διαρκέσει 35 ημέρες και θα αρχίσει περίπου στα μέσα Νοεμβρίου, μίλησε ο κυβερνήτης του σκάφους Γιώργος Νικολαΐδης, ο οποίος αναζητά 6 άτομα για να τον συνοδεύσουν στο ανατολικότερο σημείο της Καραϊβικής. Ο ίδιος μας μίλησε για την απόφασή του να απευθύνει αυτή την πρόσκληση, η οποία σχετίζεται με την αγάπη του για τη θάλασσα και την επιθυμία του να μοιραστεί τα μυστικά και τη μαγεία ενός μεγάλου ταξιδιού με ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο δέσιμο με το υγρό στοιχείο.

“Ιδιοκτήτης του καταμαράν είναι ένας Γερμανός επιχειρηματίας και εγώ εδώ και 8 χρόνια είμαι ο κυβερνήτης του σκάφους που έχει μήκος 19 μέτρα και 3 καμπίνες. Στο πλαίσιο της δουλειάς μου έχω ταξιδέψει σχεδόν όλο τον κόσμο και αυτή τη φορά ο προορισμός μου είναι το νησί Μπαρμπάντος.

Ο απόπλους έχει προγραμματιστεί για τις 10 Νοεμβρίου και υπολογίζω να είμαστε στον προορισμό μας 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Τι θέλω λοιπόν; Να επικοινωνήσουν μαζί μου 6 άτομα αγόρια και κορίτσια ηλικίας περίπου έως 30 ετών που θέλουν να μοιραστούμε μαζί την εμπειρία του ταξιδιού. Πρέπει να γνωρίζουν Αγγλικά, να έχουν βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας, αλλά και τρέλα και διάθεση για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι”.

Ο Γ. Νικολαΐδης σχολίασε ότι μπορεί να είμαστε λαός που ζει δίπλα στη θάλασσα, αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερη εξοικείωση και επαφή μαζί της. “Λατρεύω την ιστιοπλοΐα και θέλω να μάθω όσο γίνεται περισσότερα πράγματα σε νέους ανθρώπους. Αυτό το ταξίδι είναι μια μεγάλη ευκαιρία”. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μόνα έξοδα που θα πρέπει να μοιραστούν είναι αυτά των προμηθειών για τη διατροφή τους, μέχρι να φτάσουν στην Καραϊβική. Επίσης, εκεί θα πρέπει να φροντίσουν εκείνοι για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ο Γ. Νικολαΐδης, όπως μας είπε ο ίδιος, εργαζόταν στην εταιρεία του πατέρα του που ήταν κλωστοϋφαντουργός στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία 14 χρόνια έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή του και έγινε κυβερνήτης σκαφών αναψυχής. Την τελευταία οκταετία κυβερνάει το καταμαράν Safari κι έχει ταξιδέψει από την Καραϊβική και το Μαϊάμι μέχρι την Κούβα, τη Μαγιόρκα, τη Σαρδηνία, την Κορσική κ.α. Η σύζυγος και η 11χρονη κόρη του ζουν στο Ηράκλειο και τις βλέπει σποραδικά για περίπου 2,5 μήνες τον χρόνο. “Τους λείπω και μου λείπουν πολύ αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, κι αυτή τη δουλειά τη λατρεύω”.

Το ένα πρωί ξυπνάς στην Κούβα, ένα άλλο στην Κορσική

Ο Γ. Νικολαΐδης αναφέρει: “Ποιος μπορεί να βαρεθεί μια τέτοια δουλειά; Ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, φροντίζεις οι άνθρωποι που μεταφέρεις να περνάνε καλά, κάθε μέρα κολυμπάς σε διαφορετικές υπέροχες  παραλίες, κάνεις βόλτες σε νέους προορισμούς, δοκιμάζεις καινούργια φαγητά, γνωρίζεις ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες”. “Βέβαια”, σχολιάζει, “δεν είναι εύκολο να ζεις σ’ ένα σκάφος. Πολλοί δεν αντέχουν. Το θέμα είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Για τον σκίπερ δεν υπάρχει ωραιότερο επάγγελμα. Το ένα πρωινό ξυπνάς στο Μπαρπάντος, το άλλο στην Κούβα, το παράλλο στην Αστυπάλαια ή στη Γρανάδα. Είμαι φτιαγμένος γι’ αυτή τη δουλειά και δεν το ήξερα. Είμαι ευτυχισμένος όταν βρίσκομαι στη θάλασσα και θέλω να μεταδώσω και σε άλλους ανθρώπους το μυστικό αυτής της ευτυχίας”. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο ταξίδι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του, με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλ.: 6944466000 • Facebook & Messenger: Yiorgos Skipper | E-mail: sailwithyiorgos@yahoo.gr

  • Άννα Κωνσταντουλάκη/Εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook