Eυχαριστήριο του Γυμνασίου Νέας Αλικανασού:

“Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, η Περιφέρεια Κρήτης μέσωτης Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής & Αλιείας κα Βρέντζου Θεανώ, διάθεσε στους μαθητές Ρομά που φοιτούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Αλικαρνασσού σχολικά είδη για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα Βρέντζου ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού και του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά «∆υο Αοράκια», ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα το σχολείο τους. Στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού φοιτούν τη σχολική χρονιά 2017-2018, 22 μαθητές Ρομά. Σε κάθε μαθητή και μαθήτρια διατέθηκε μια αθλητική φόρμα, αθλητικά παπούτσια, τσάντα σχολική με τετράδια και σχολικό υλικό.

Η βοήθεια αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε μια κοινωνική ομάδα που με την είσοδο των μαθητών στη ∆ευτεροβάθμια εκπαίδευση παρατηρείται μεγάλο ποσοστό εγκατάλειψης του σχολείου λόγω κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και σε πολλές περιπτώσεις ελλείψεων σε βασικά αγαθά.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου μας έχει αποφασίσει με κάθε τρόπο να στηρίξει και να βοηθήσει τους μαθητές μας ώστε να συνεχίσουν και να τελειώσουν τη βασική- υποχρεωτική τους εκπαίδευση. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σε αυτή μας την προσπάθεια βρίσκουμε αρωγό και συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε τα παιδιά αυτά να μπορέσουν με όσο το δυνατό δικαιότερους όρους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να διεκδικήσουν τη θέση τους στην κοινωνία μας.

Με την ευρεία υποστήριξη των παιδιών αυτών από όλους τους δημόσιους φορείς αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση ανοίγονται δρόμοι και προοπτικές σε μια κοινωνική ομάδα που δεν έχει ενδεχομένως τις ίδιες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στη συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κα Βρέντζου για την ευαισθησία της και την συμβολή της στην προσπάθεια εξασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook